Sport

Košarkaši Partizana gostuju u Monaku - vreme je za brejk u Evroligi

Košarkaši Partizana u Monaku počinju duplo kolo Evrolige, a crno-beli u Kneževini igraju meč sa početkom u 19.00 časova. Pobeda u gostima mnogo bi značila ekipi Željka Obradovića u borbi za plej-of i plej-in elitnog takmičenja
Košarkaši Partizana gostuju u Monaku - vreme je za brejk u Evroligi© Dusan Milenkovic/ATAImages

Košarkaši Partizana i dalje se drže na pozitivnom skoru u Evroligi, najviše zahvaljujući pobedama pred svojim navijačima u poslovično ispunjenoj "Štark areni".

Ipak, crno-beli su u gostima upisali samo tri trijumfa od početka sezone, a upravo su pobede na strani ono što odvaja dobre od vrhunskih ekipa.

U 24. kolu elitnog takmičenja, ekipa Željka Obradovića gostuje u Monaku i pokušaće da ponovi uspeh iz prošle sezone, kada su crno-beli slavili trojkom Kevina Pantera, a pobeda ih je pogurala u plej-of Evrolige.

"Svesni smo kvaliteta ekipe Monaka, igrali smo protiv njih, ali idemo sa velikim ambicijama, moramo da odigramo najbolju moguću utakmicu. Znamo koliko su važni svi mečevi u Evroligi, ali ono što je logično, idemo iz utakmice u utakmicu. U ovom trenutku je to Monako sa svim kvalitetima koje imaju. Očekujemo tešku utakmicu, ali moramo imati najveću mogući ambiciju", rekao je trener Partizana Željko Obradović.

Monako je trenutno šesti na tabeli sa jednom pobedom više od Partizana, koji zauzima devetu poziciju.

Košarkaši Partizana pobedili su petog decembra prošle godine u Beogradu posle produžetka ekipu Monaka 89:85 u utakmici 12. kola Evrolige.

"Bila je zanimljiva utakmica protiv Monaka i prošle godine i ova koju smo igrali u prvom delu Evrolige. Može da bude različito s obzirom na to da oni imaju mogućnost da igraju sa četiri mala igrača ili sa tri visoka, pa ponekad i sa četiri, gde to koriste u odbrani za preuzimanje. Na te stvari moramo da reagujemo. Imali smo u poslednje utakmici odlične momente, u nekim trenucima loše, tako da su to neke stvari koje su sigurno bitne kada se priča o narednoj utakmici", istakao je Obradović.

Duel sa Monakom očekuje crno-bele posle poraza u večitom derbiju u ABA ligi, ali i dva dana pred novo gostovanje - Partizan u petak igra protiv bolonjskog Virtusa.

Utakmica između Monaka i Partizana biće odigrana od 19.00 sati u dvorani "Sale Gaston Medecin", a kretanje rezultata i tok meča možete pratiti na našem portalu.

image