Sport

Sve je više Rusa u srpskom fudbalu – dao gol Zvezdi za Krasnodar, sada igra u Pančevu

Još jedan fudbaler iz Rusije će igrati u Superligi Srbije
Sve je više Rusa u srpskom fudbalu – dao gol Zvezdi za Krasnodar, sada igra u Pančevu© Foto: FK Železničar Pančevo

Ivan Ignjatijev, ruski fudbaler, postao je novi član Železničara iz Pančeva.

Momak koji igra na poziciji napadača stiže iz Sočija i na predstavljanju je istakao veliko zadovoljstvo što dolazi u bratsku zemlju.

On je pre Sočija branio boje Krasnodara, Rubina i Lokomotive.

Ignjatijev nije nepoznat srpskoj javnosti, 2017. godine je postigao gol za Krasnodar protiv Crvene zvezde u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

"Srbija je mentalitetom i duhom dosta bliska Rusiji i verujem da ću se vrlo brzo prilagoditi", počeo je Ivan na predstavljanju.

"Što se tiče fudbala ovde i u Rusiji, ne vidim nikakvih razlika, lopta je svuda okrugla, teren je isto merilo i verujem da sa te strane neće biti nikakvih problema. Kao napadač uvek stremim ka tome da postignem što više golova i kad god je prilika trudim se da to bude tako, ali zna se da u fudbalu ne zavisi sve samo od jednog igrača. Trudiću se i nadam se da će uz moj trud i trud svih ljudi u klubu biti golova i da ćemo imati mnogo prilika da usrećimo navijače."

Predsednik kluba Zoran Naunković je istakao da je Ignjatijev bio jedan od najtalentovanijih igrača Rusije i da je sada u pravim fudbalskim godinama, pa klub mnogo očekuje od njega.

"Uvereni smo da će Ivan kod nas imati jedan dobar period, a ja mu kao Pančevac i predsednik kluba želim dobrodošlicu. Pored Ignatijeva na pripremama su bila i dva igrača koja su na pozajmici u našem klubu – Aleksandar Kahvić iz Crvene zvezde i Veljko Mirosavić iz Čukaričkog. Obojica će tu biti do kraja sezone. To su mladi bonus igrači od kojih očekujemo puno", dodao je Naunković.

image