Sport

Novi potresi na "Old Trafordu": Glejzeri prodaju Mančester junajted

Glejzeri prodaju Mančester junajted
Novi potresi na "Old Trafordu": Glejzeri prodaju Mančester junajtedGetty © Michael Regan

Iako su sve oči uprte u Katar, gde se igra Svetsko prvenstvo, Mančester junajted danima uspeva da se izbori za veliku "sporednu ulogu" u vestima iz sveta sporta.

Nakon što je sporazumno raskinuta saradnja sa Kristijanom Ronaldom, klub sa "Old Traforda" je uspeo još jednom da šokira, pre svega, svoje navijače.

Upravni odbor kluba je saopštio da će razmotriti "sve strateške alternative, uključujući i nova ulaganja u klub, prodaju, ili druge transakcije koje uključuju kompaniju".

Dugogodišnje molitve navijača Junajteda su konačno uslišene, pošto više od decenije žele da vide leđa američkim vlasnicima.

Porodica Glejzer je većinski vlasnik kluba od 2005. godine za gotovo 800 miliona funti. Klub je bio "na nuli" kada su Glejzeri došli u klub, a u međuvremenu je dug narastao na 500 miliona.

Jedan od najuspešnijih sportskih klubova na svetu, ujedno i jedan od najvećih svetskih brendova, poslednju šampionsku titulu osvojio je 2013. godine.

Navijači Junajteda godinama protestuju protiv vlasnika kluba, organizovali su  proteste u Mančesteru, ali i bojkot mečeva voljenog kluba.

image