Sport

Amerikanac pronašao razlog Novakove loše igre u Australiji: Da li se možda preispituje zbog toga...

Čuveni američki teniser smatra da je promena rutine u Đokovićevoj pripremi možda uticala na slabiji rezultat u Melburnu
Amerikanac pronašao razlog Novakove loše igre u Australiji: Da li se možda preispituje zbog toga...Getty © Dave Kotinsky / Stringer

Endi Rodik analizirao je učešće Novaka Đokovića na upravo završenom Australijan openu i njegov poraz od Janika Sinera u polufinalu.

Novak, koji je deset puta u karijeri podizao trofej na "Rod Lejver areni", izgubio je od Italijana posle četiri seta i predao mu krunu nakon pet godina dominacije u Australiji.

"Ne treba mu sigurno naše mišljenje o njegovom rasporedu, ali završiti tako kasno sezonu, igrajući Dejvis kup i pojavivši se tako rano u Australiji...", počeo je Rodik u jednom teniskom podkastu.

"To nikada nije pre uradio, da je doputovao dve, tri nedelje pre Australijan opena. Ne znam, da li se možda preispituje zbog toga? Nisam pobedio 10 puta kao on, ali da jesam, ne bih uradio jednu stvar drugačije od prethodnih puta, jeo bih čak i istu hranu."

Sa Endijem je u studiju bio i Džon Verthajm koji je dodao da je do takvog Novakog plana došlo možda i zbog promene menadžera, odnosno dolaska Marka Madena u tim.

Iznenadilo ga je i to što mu je svetski "broj 1" delovao nedovoljno motivisan u završnici tako velikog turnira.

"Što se tiče Novaka, bilo je čudno videti ga da traži energiju za polufinale. U prva dva seta je to tražio, nije bilo prave motivacije, energije, uvek nađe nekog da se svađa s njim i to bude njegovo oruđe… Ali, svi smo bili tu, u takvoj situaciji – doduše Novak manje od nas jer radimo podkaste iz garaže – njegova snaga da se motiviše je supermoć."

Za kraj, dotakao se i prethodnih slučajeva u kojima je Srbin izlazio kao pobednik.

"Možda se nekome to ne sviđa što se svađa, ali ne možemo da osporimo rezultate. Vidite sada neke mečeve kada traži motivaciju, kao protiv Medvedeva kad je na Ju-Es openu publika navijala za njega, to je bilo čudno, pa je izgubio, a sada i ovaj meč sa Sinerom u kome je tražio motivaciju za nešto što je postalo teško za njega", zaključio je Rodik.

Đoković je zadržao prvu poziciju na ATP rang-listi, ali je odlučio da se odmori nakon nekoliko napornih nedelja u Australiji.

Prvi turnir trebalo bi da mu bude masters u Indijan Velsu, koji je na programu od šestog marta.

image