Savić: Partizan ispunjava sve uslove za A licencu Evrolige

Sportski direktor Partizana Zoran Savić, izjavio je da crno-beli ispunjavaju sve uslove za sticanje A licence Evrolige

Savić je za litvanski portal "Basketnjuz", govorio o tome da Partizan napreduje svakog dana i da ispunjava sve uslove za dugogodišnje učešće u eliti.

Dugogodišnju licencu za učestvovanje u najelitnijem evropskom košarkaškom takmičenju trenutno imaju Efes, Asvel, Baskonija, Bajern, Barselona, Fenerbahče, Real, Olimpija iz Milana, Makabi, Žalgiris, Olimpijakos i Panatinaikos.

"Ispunjavamo sve uslove za A licencu. Imamo navijače, naša ekonomska situacija je mnogo, mnogo, mnogo bolja nego pre tri godine kada sam došao u martu 2021. Neverovatna je razlika, a dolazak Željka Obradovića je bio ključ", rekao je Savić.

Sportski direktor crno-belih dodao je da Partizan sve manje zavisi od Vlade Srbije.

"Ne zavisimo toliko od Vlade Srbije. Najvažnija stvar - pokušavamo da smanjimo doprinos države i da svake sezone sami zaradimo više novca", izjavio je Savić.

Pričao je i o tome kako i kada bi se moglo odlučiti o A licencama.

"Ne znamo ništa za sad. Mislim da niko ne zna. Mislim da 13 vlasnika licence imaju puno pitanja na koje bi trebalo da odgovore i da onda o svemu odluče u aprilu. Mislim da nisu napravili odluku još uvek, jer zavisi od mnogo stvari", zaključio je Savić.