Sport

Saudijac doživeo prelom vilice - povreda zgrozila navijače, on se javio iz bolnice

Jaser El Šahrani je mogao da prođe mnogo gore, imajući u vidu kakav udarac je zaradio.
Saudijac doživeo prelom vilice - povreda zgrozila navijače, on se javio iz bolniceGetty © Julian Finney

Prvo veliko iznenađenje na Svetskom prvenstvu u Kataru odigralo se u utorak, kada je Saudijska Arabija napravila senzaciju i pobedila Argentinu 2:1.

Osim poraza jednog od pretendenata na svetsku titulu, ovaj meč obeležila je i povreda Jasera El Šahranija, koju mu je u nesrećnoj situaciji naneo njegov golman.

Sada je poznato da je El Šahrani u drugom poluvremenu utakmice doživeo prelom vilice i kostiju lica nakon što je prošao detaljnije preglede.

El Šahranija je u jednoj situaciji ozbiljnom silinom udario njegov saigrač, golman Mohamed Alovajs kada je prilikom izbijanja jedne lopte kolenom naleteo na njegovo lice. Ovaj 30-godišnji defanzivac je posle žestokog udarca podjednako žestoko udario glavom o zemlju, zbog čega mu se dugo ukazivala pomoć.

Golman Saudijske Arabije je bio potrešen u tim trenucima, a sada britanski mediji otkrivaju i da će El Šahrani uz pomoć saudijskog princa biti privatnim avionom poslat u Nemačku, kako bi dobio najbolji mogući tretman.

"Želeo sam da vas uverim da sam dobro. Molite se za mene. I čestitke našim saudijskim navijačima na pobedi. Zaslužili ste to", rekao je El Šahrani u video poruci koju je poslao iz bolnice, po završetku utakmice.

Saudijska Arabija vodi na tabeli grupe C posle prvog kola, a naredni meč igraju 26. novembra protiv Poljske.

image