Sport

Počinje Svetsko prvenstvo u vaterpolu - Srbija juri poslednji voz za Olimpijske igre!

Selekcija Uroša Stevanovića u ponedeljak od 14.00 časova započinje svoj nastup u Dohi
Počinje Svetsko prvenstvo u vaterpolu - Srbija juri poslednji voz za Olimpijske igre!Getty © Dean Mouhtaropoulos / Staff

U ponedeljak u Dohi počinje 21. Svetsko prvenstvo u vaterpolu, koje će trajati do 17. februara, a prvi meč na turniru igraće i reprezentacija Srbije.

Ovo je treća godina u nizu u kojoj se održava planetarno takmičenje za vaterpoliste, a "delfini" će pokušati da se domognu vize za Olimpijske igre u Parizu predstojećeg leta.

Srbija se nalazi u grupi C sa selekcijama Crne Gore, Japana i SAD. U ponedeljak od 14.00 časova će igrati prvi meč na turniru, protiv selekcije Japana.

Najbolji tim iz svake od četiri grupe će se plasirati direktno u četvrtfinale, dok će drugoplasirani i trećeplasirani timovi igrati u doigravanju za mesto u četvrtfinalu.

Za mesto na Olimpijskim igrama preostala su još četiri mesta, ali njih neće moći da zauzmu selekcije koje su već obezbedile učešće u Parizu - Francuska, Mađarska, Grčka, Japan, SAD, Španija, Južna Afrika i Australija.

Što se tiče ostalih grupa na Svetskom prvenstvu, u A grupi su Australija, Južna Afrika, Hrvatska i Španija. U B grupi su Grčka, Brazil, Kina i Francuska, dok su u D grupi Kazahstan, Rumunija, Italija i Mađarska.

image