Sport

Ančeloti otkrio zašto na Svetskom prvenstvu navija za Kanadu

Italija ni na ovom Mundijalu ne učestvuje, pa će nekadašnji reprezentativac te zemlje, a danas slavni trener, imati drugi tim koji će bodriti.
Ančeloti otkrio zašto na Svetskom prvenstvu navija za KanaduGetty © Stuart Franklin

Počeo je četvrti dan takmičenja na Svetskom prvenstvu u Kataru, a u do sada najdosadnijoj utakmici turnira, Hrvatska i Maroko su remizirali 0:0. Drugi meč u ovoj grupi igra se u sredu uveče, kada se budu sastali Belgija i Kanada, a upravo će povratnici na Mundijal imati i jednog velikog navijača na svojoj strani.

Trener fudbalera Real Madrida Karlo Ančeloti istakao je da na turniru u Kataru navija za selekciju Kanade, prenosi "Futbal Italija".

Mediji u Rimu pišu da većina Italijana na Mundijalu u Kataru navija za Argentinu, ali među njima neće biti i Ančeloti.

"Kanade dugo nije bilo na Svetskom prvenstvu. Kanada je moj drugi dom. Takođe, predsednik Fudbalskog saveza Kanade je iz Abruca, a tamo će svi navijati za Kanadu", rekao je Ančeloti, koji je u braku sa Kanađankom Marijanom Barenom Meklrej.

Kanađani se nalaze u grupi F sa Hrvatskom, Belgijom i Marokom na svom prvom učešću na Mundijalu od 1986. godine. Ančeloti je nedavno otkrio da bi jednog dana mogao da bude selektor te reprezentacije.

"Posle ovog poglavlja na klupi Reala verovatno ću da se povučem. Ali ako Real bude želeo da ostanem ovde deset godina, ostaću još deset. Preuzimanje neke reprezentacije u budućnosti može da bude jedna od opcija. Kanada? Zašto da ne? Voleo bih to", zaključio je Karlo Ančeloti.

image