Sport

Tešanović odbranio pet peteraca, Crnogorci pobedom najavili derbi sa Srbijom

Vaterpolisti Crne Gore pobedili su selekciju Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 16:15 posle peteraca, u regularnom toku 11:11 (3:1, 2:3, 4:3, 2:4), u meču prvog kola grupe C Svetskog prvenstva, u kojoj je i Srbija
Tešanović odbranio pet peteraca, Crnogorci pobedom najavili derbi sa SrbijomGetty © DeFodi Images / Contributor

Crna Gora je u Dohi bila mnogo bolja u prve tri četvrtine i ušla je u poslednjih osam minuta sa dva gola više (9:7).

Amerikanci su, međutim, stigli do izjednačenja i peteraca, a mogli su i do pobede u regularnom toku, ali nisu iskoristili jedan peterac u poslednjoj četvrtini, kao ni napad na 34 sekunde pre kraja.

Ni tu nije bio kraj uzbuđenjima jer je ekipa koju vodi selektor Vladimir Gojković imala napad za trijumf na sedam sekundi pre kraja, ali nije uspela da ga iskoristi.

U izvođenju peteraca Crnogorci su postigli četiri pogotka, jedan više od rivala, pa su dva boda pripala "ajkulama", a jedan "jenkijima".

Heroj svog tima bez dileme je bio golman Petar Tešanović, koji je odbranio dva peterca u regularnom toku i čak tri u penal seriji.

Kod Amerikanaca je najefikasniji bio Bouven sa pet golova, koji je i pored takvog učinka izrastao u tragičara. Propustio je jedan penal tokom meča, a onda je bio i neprecizan na kraju, kada je Tešanović bio uspešniji.

U meču iste grupe Srbija je ranije tokom dana pobedila Japan rezultatom 17:10 i lider je grupe sa tri boda.

"Delfini" će u drugom kolu grupe C, u sredu igrati sa Crnom Gorom od 15.30, a istog dana SAD će se sastati sa Japanom.

U poslednjoj, trećoj rundi u petak (9. februar), srpski tim će snage odmeriti sa Sjedinjenim Državama takođe u 15.30, a u drugom meču će igrati Crna Gora i Japan.

Pobednik grupe će obezbediti direktan plasman u četvrtfinale, a drugi i treći će u osminu finala.

image