"Delfini" protiv Crne Gore nastavljaju pohod na Olimpijske igre

Vaterpolisti Srbije igraju protiv Crne Gore drugi meč u Grupi C na Svetskom prvenstvu u Dohi i pobeda bi ih približila ostvarenju primarnog cilja - plasmana na Olimpijske igre u Parizu

Srpski vaterpolisti odlično su počeli na planetarnom šampionatu u Dohi, "delfini" su u prvom kolu pobedili selekciju Japana 17:10.

Trijumf je izvojevala i Crna Gora, ali su Amerikanci savladani tek posle boljeg izvođenja peteraca.

"Bitnu pobedu zaboravljamo, jer stižu teži mečevi. Idemo korak po korak, sada su nam samo Crnogorci u glavi. Znamo da će da bude teško", rekao je reprezentativac Srbije Đorđe Vučinić.

Ekipi Uroša Stevanovića pobeda protiv Crne Gore mnogo bi značila za ispunjenje primarnog cilja u Kataru - plasman na Olimpijske igre u Parizu ovog leta.

Za mesto na Olimpijskim igrama preostala su još četiri mesta, ali njih neće moći da zauzmu selekcije koje su već obezbedile učešće u Parizu – Francuska, Mađarska, Grčka, Japan, SAD, Španija, Južna Afrika i Australija.

Prvo mesto u grupi garantovalo bi odlazak na Igre, ali i olakšalo posao u završnici Svetskog prvenstva.

Ipak, pobedi se nadaju i Crnogorci.

"Mi smo mlađi, poletniji i spremniji od njih, imamo bolje plivanje i bolju komunikaciju između sebe. Našu prednost treba tražiti u timskom duhu i želji za pobedom. Imamo realne i dobre šanse da do nje i dođemo. Spremamo se i nadamo se najboljem", rekao je pred meč crnogorski vaterpolista Miroslav Perković.

U prvoj utakmici drugog kola Grupe C selekcij SAD ubedljivo je savladala tim Japana 18:5.

Utakmica između Srbije i Crne Gore igra se u "Aspajer domu" u Dohi sa početkom od 15.30 časova.