Tite pred meč sa Srbijom: Favoriti smo dok ne iskoračimo na teren

Selektor Brazila, Tite, prihvata ulogu favorita u duelu sa Srbijom, ali kaže je to na snazi samo do trenutka dok igrači ne istrče na teren.

Srbija i Brazil igraju u četvrtak meč prvog kola na Svetskom prvenstvu u Kataru, a selektor "karioka" upozorava na važnost tog meča.

"Prva utakmica je izuzetno važna, ovo je najveće takmičenje na svetu, sanjamo da budemo pobednici, poštujemo rivale, ali moramo i sebe", izjavio je Tite.

On je govorio o kvalitetima "orlova" i otkrio na šta će posebno obratiti pažnju.

"Srbija ima dosta iskustva, dobre rezultate iza sebe. Veoma ih poštujemo, pratimo ih, imali su neke povrede... Siguran sam da će svi biti spremni. Mi smo favoriti, ali samo dok ne izađemo na teren. Posebno moramo da obratimo pažnju na njihove ofanzivne karakeristike", objasnio je Tite.

Selektor Brazila nije želeo da otkrije sastav kako ne bi "otkrio karte", ali je rekao da mu pet izmena pruža više mogućnosti.

"Iz iskustva koje imam sa ovim podnebljem, dobra je stvar što imamo pet izmena. To nam daje mogućnost da menjamo ritam tokom utakmice", istakao je Tite.

On je, ipak, otkrio da ima na umu dva ili tri modela igre, a da će izabrati onaj koji je "najbolju u odnosu na karakteristike koje ima Srbija".

Kapiten Tijago Silva pozvao je Brazilce da budu uz nacionalni tim.

"Osećamo i verujemo u sebe i sve što smo uradili. U dobroj smo situaciji, svi smo zdravi, verujte u nas i budite sigurni da smo spremni da damo sve od sebe. Srećni smo kada smo zajedno, imamo sjajan miks iskusnijih i starijih igrača", rekao je Tijago Silva.

Fudbaler Čelsija predvodio je Brazil kao kapiten i na Mundijalu 2014. godine.

"Spreman sam i zahvalan na prilici da budem kapiten Brazila, kao i da budem deo tima u ovim godinama. Moramo da budemo spremni, jer znamo koliko je važna prva utakmica, nikako ne bi bilo dobro da bude nerešeno zbog prolaza u nokaut fazu", naveo je kapiten Brazila.