"Dušan silni" i vaterpolisti potopili Crnu Goru i sve su bliži Olimpijskim igrama!

Jedna od najboljih partija "delfina" u poslednjih godinu dovela ih je na korak do velikog cilja

Vaterpolo reprezentacija Srbije ostvarila je i drugi trijumf na Svetskom prvenstvu u Dohi, pošto je deklasirala selekciju Crne Gore rezultatom 14:6.

"Delfini" su odigrali maestralno protiv "ajkula" i, ono što je trebalo da bude veliki derbi, pretvorili u ubedljiv i rutinski trijumf.

Ekipa Uroša Stevanovića je dominirala od prvog do poslednjeg minuta i napravila važan korak ka prvom cilju, a to je direktan plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Prvo mesto u grupi garantovalo bi odlazak na Igre, ali i olakšalo posao u završnici Svetskog prvenstva.

Za mesto na Olimpijskim igrama preostala su još četiri pozicije, ali njih neće moći da zauzmu selekcije koje su već obezbedile učešće u Parizu – Francuska, Mađarska, Grčka, Japan, SAD, Španija, Južna Afrika i Australija.

Zato je veoma važno grupnu fazu završiti na čelu tabele, što će Srbija učiniti ako u poslednjem kolu u petak savlada Sjedinjene Američke Države. Amerikanci su prethodno u drugoj rundi pobedili Japan 18:5.

Što se duela u "Aspajer domu" tiče, "delfini" su pokazali kako treba da se igra i podsetili na slavnu prethodnu generaciju koja je osvojila sve što se može osvojiti.

Na krilima braće Rašović – Viktora i Strahinje – bolje smo otvorili duel, a kada se razigrao i Dušan Mandić, povratka za Crnogorce nije bilo. Prvi deo igre naš tim rešio je u svoju korist 4:1, usledio je jedan nalet rivala koji je odbijen i tada je i slomljen otpor "ajkula".

Mandić je nastavio da puni mrežu, ostali saigrači su mu se pridružuli i upisana su još tri značajna boda.

"Dušan silni" bio je najefikasniji sa četiri pogotka, a u listu strelaca upisali su se još Strahinja Rašović, Viktor Rašović i Đorđe Vučinić sa po dva gola, dok su Nikola Jakšić, Radomir Drašović, Sava Ranđelović i Nemanja Vico dodali po jedan.

Golove za Crnu Goru postigli su: Kanstantin Averka, Vlado Popadić, Stefan Vidović, Đuro Radović, Dušan Matković, i Jovan Vujović.

Uoči poslednjeg kola grupne faze, koje je na programu u petak, 9. februara i u kojem će snage odmeriti Srbija i SAD, odnosno Crna Gora i Japan, Srbija ima šest, SAD četiri, Crna Gora dva, dok je Japan bez bodova.

"Delfini" bi pobedom nad Amerikancima obezbedili prvu poziciju i vizu za Pariz, a i u slučaju poraza, mogli bi okolnim putem (preko osmine finala) na Olimpijske igre.