Sport

Pre godinu dana pobedio tumor, a sada odveo "slonove" u finale Kupa afričkih nacija

Fudbaleri Obale Slonovače plasirali su se u finale Kupa afričkih nacija, pošto su u Abidžanu golom Sebastijana Alea savladali ekipu DR Konga. Protivnik u borbi za trofej biće Nigerija, koja je eliminisala Južnu Afriku boljim izvođenjem penala

Domaćin 34. Kupa afričkih nacija igraće u utakmici za titulu - Obala Slonovače minimalnim rezultatom savladala je selekciju DR Konga.

Strelac jedinog gola na utakmici odigranoj na "Olimpijskom stadionu" u Abidžanu bio je Sebastijan Ale u 65. minutu.

Bio je to emotivan trenutak za napadača Borusije iz Dortmunda, koji je pre samo godinu dana vodio veliku borbu sa rakom testisa.

Sada je odveo "slonovi" u nedeljno finale i borbu za treću titulu šampiona Afrike u istoriji, a protivnik će biti selekcija Nigerije.

Nigerija je posle boljeg izvođenja penala eliminisala Južnu Afriku, a posle 90 i 120 minuta igre bilo je 1:1.

I golovi u regularnom delu utakmice pali su sa bele tačke - Trust-Ekong je u 67. minutu doneo prednost "superorlovima", da bi produžetke Južnoafrikancima omoguižio Mekena.

Aina je promašio jedini penal za Nigeriju, dok su u protivničkom timu bili neprecizni Mekena i Makgopa, pa će ekipa portugalskog selektora Žozea Paseira igrati za četvrtu titulu šampiona Afrike u istoriji.

Duel između Obale Slonovače i Nigerije igra se u nedelju od 21 sat na "Olimpijskom stadionu Alasan Outara" u Abidžanu.

image