Sport

Evroliga: Nema dokaza da je Zvezda oštećena protiv Žalgirisa

Čelnici Evrolige izdali su saopštenje u kojem se navodi da Crvena zvezda nije oštećena protiv Žalgirisa, pošto "nema dokaza" da je Kinan Evans u finišu meča gazio liniju

Dosta prašine podiglo se u evropskoj košarci nakon meča Crvene zvezde i Žalgirisa u Beogradu.

Srpski klub je smatrao da je košarkaš gostiju u finišu meča, gazio liniju polovine terena i da je trebalo da bude dosuđen posed za crveno-bele.

Navijači tima sa Malog Kalemegdana su vidno bili nezadovoljni suđenjem, zbog čega su arbitre nakon meča ispratili uz zvižduke, ali i predmete kojima su ih gađali.

Ipak, Evroliga je izdala saopštenje da Zvezda nije oštećena.

"Sa preostalom 21,1 sekundom na satu za igru, Dovidas Gedraitis ubacuje loptu iz prednjeg polja Žalgirisa do Kinana Evansa. Evans prima loptu i dodaje je do Tomasa Dimše nad kojim je napravljena lična greška. Sudije su utvrdile da Evans nije stao na liniju sredine terena tokom svog poseda, stoga nije dosuđen prekršaj u zadnjem polju. Odeljak za suđenje košarkaške Evrolige pregledao je više dostupnih uglova kamere za utakmicu i nije pronašao nikakve jasne i uverljive vizualne dokaze da je Evans stao na liniju središnjeg terena, stoga je utvrđeno da je sudijsko osoblje pravilno postupilo,“ navodi se u saopštenju.

Žalgiris je pobedio u Beogradu 93:91, čime je Zvezda ispustila možda i poslednju šansu u borbi za mesta koje vode u plej-in fazu takmičenja.

image