Sport

Srbija pobedila Brazil, ali i promašila bacanje za Olimpijske igre - čeka se rasplet

Srpkinjama je bila potrebna pobeda od osam poena razlike protiv domaće selekcije da već ostvare cilj, ali će sada morati da čekaju ishod poslednjeg kola kvalifikacija
Srbija pobedila Brazil, ali i promašila bacanje za Olimpijske igre - čeka se raspletGetty © Nikola Krstic/MB Media / Contributor

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je izuzetno važnu, možda i presudnu pobedu u kvalifikacijama za Olimpijske igre, pošto su savladale domaću selekciju Brazila 72:65!

Izabranice Marine Maljković tako su stigle na korak od vize za Pariz 2024, ali je Ivana Raca u samom finišu meča promašila slobodno bacanje koja bi Srpkinje već odvela tamo.

Ovako će o svemu odlučivati poslednje kolo. U njemu će Srbija igrati protiv već kvalifikovane Australije i pobeda sigurno vodi naš tim na Igre u Pariz. Ipak, i poraz može da bude dovoljan, ali u tom slučaju bi Nemice morale ili da pobede Brazil ili da izgube sa manje od sedam poena razlike.

Razlog za sve te komplikacije u kalkulacijama je onaj poraz Srbije u prvom meču od Nemačke, sa sedam poena razlike. Sada su Srpkinje slavile sa takođe sedam poena razlike i imaju koš-razliku "nula". Ivana Raca je u finišu imala dva slobodna bacanja i pogodila je samo jedno - da je pogodila i drugo, već bi se slavio put na Olimpijske igre.

No, u pobedi protiv Brazilki najveću ulogu imala je fantastična Ivon Anderson sa 30 ubačenih poena i bila daleko najbolja poenterka na meču.

Sada će se igračice Marine Maljković spremati za Australiju (nedelja 21.00) i pokušati da svojim trijumfom obezbede put u Pariz, bez da čekaju ishod meča Nemačka - Brazil.

Tri od četiri ekipe iz grupe obezbediće plasman na Olimpijske igre.

image