Fantazija Španije, neka ih se svi plaše - 7:0 za potop Kostarike

Selekcija Luisa Enrikea se dobro zabavila na startu Svetskog prvenstva u Kataru

Španija je poslala poruku svim učesnicima Svetskog prvenstva u Kataru - sa njima neće biti šale. To je na svojoj koži morala da oseti selekcija Kostarike.

Ekipa Luisa Enrikea "samlela" je rivala iz Srednje Amerike 7:0 u meču prvog kola grupe E, ostvarivši svoj najubedljiviji trijumf na Mundijalima.

Španije je uspela da postigne sedam golova, a da rivalu nisu dozvolili ni jedan jedini šut ka svom golu. Sve je počelo u 11. minutu kada je Dani Olmo zatresao mrežu.

Deset minuta kasnije je Marko Asensio isto učinio, da bi još 10 minuta nakon toga, u 31. minutu, Feran Tores iz penala doneo 3:0. Tim rezultatom se otišlo na odmor, a samo devet minuta u nastavku, ponovo je Tores bio strelac.

Nakon mirnijeg perioda igre, Gavi je najavio novi furiozni talas. U 74. minutu je sjajnim volej udarcem kompletirao "petardu", da bi u 90. i 92. minutu Karlos Soler i Alvaro Morata postavili konačan rezultat.

Sada će svi učesnici Mundijala biti svesni kvaliteta u timu Luisa Enrikea, a posebno će biti nezgodno selekciji Nemačke koja je ranije u ovoj grupi izgubio od Japana 1:2.