Tukao se s Đokovićem, prozivao ga da se promenio, a sada je otišao u tenisku penziju

Letonski teniser Ernests Gulbis (35) i zvanično je otišao u penziju, pošto je na svojim društvenim mrežama potvrdio da se neće vraćati na teren

Gulbis je bio svojevremeno 10. teniser sveta i polufinalista Rolan Garosa 2014. godine, ali je do danas najviše ostao upamćen po kontroverzama i ne baš lepim rečima na račun Novaka Đokovića.

Letonac je bio poznat po lomljenju reketa, oštrim izjavama i činjenici da mu tenis nije bio toliko važan imajući u vidu da potiče iz imućne porodice.

No, Gulbis je poznat i po tome što je zajedno sa Đokovićem trenirao u akademiji Nikole Pilića. Sam Đoković je davno otkrio da ga je Letonac u tim juniorskim danima s lakoćom pobeđivao.

Ipak, njih dvojica imali su dosta turbulentan odnos, što je otkrio Kozmin Georgesku, još jedan teniser koji je sa njima bio u akademiji.

"Bili smo zajedno u akademiji, a sve je krenulo naopako kada je Gulbis došao. Novak i on su bili potpuno različiti po karakteru. Nisi mogao da ih skloniš sa terena ni posle šest-sedam sati treninga. Po tome su bili slični, po svemu ostalom sušte suprotnosti. Često su se svađali, tukli, bili su u sukobu. Imali su velike ambicije i ponos, pa su rešavali konflikte fizičkim obračunom", pričao je Georgesku.

I sam Gulbis je potvrdio da njegov odnos sa Đokovićem nije bio dobar.

"Ne volim nekoliko igrača, među njima je i Đoković. Znam ga od kada je imao 12 godina, bio je običan dečak. Promenio se mnogo posle prvog velikog trijumfa, videlo se to u njegovim očima, gleda nas drugačije. Osećam promenu u njegovoj ličnosti i takve ljude ne volim, one koji se menjaju zbog uspeha i novca. Zato se ja trudim da se ne menjam", ispričao je Gulbis 2013. godine.

U karijeri je osvojio šest ATP titula - u Delrej Biču dva puta, Los Anđelesu, Sankt Peterburgu, Marseju i Nici.