Sport

Sferopulos pred Kup Koraća: Prvo da mi pobedimo FMP u četvrtfinalu...

Crveno-beli su silno motivisani da odbrane trofej osvojen prošle godine
Sferopulos pred Kup Koraća: Prvo da mi pobedimo FMP u četvrtfinalu...© Bane T. Stojanovic/ATAImages

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos izjavio je pred utakmicu Kupa Radivoja Koraća protiv FMP-a da je meč četvrtfinala najvažniji za njegovu ekipu.

Zvezda u sredu od 20.00 časova igraju sa ekipom FMP-a u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća u Nišu.

"Putujemo u Niš na nacionalni Kup, ali za nas je najvažnija prva utakmica protiv FMP-a. Fokusiramo se samo na tu utakmicu. To je turnir, ali to je nokaut turnir i to dobro znamo. Ako niste spremni da igrate utakmicu po utakmicu, onda će možda doći do iznenađenja, a mi ne želimo da se to desi. Doveli smo tri igrača iz našeg juniorskog tima. Uvek volim da radim sa mladim igračima, gledao sam njihovu utakmicu i gledao sam neke treninge", istakao je Sferopulos za klupski sajt.

Kapiten crveno-belih Branko Lazić dodaje da je cilj ekipe odbrana trofeja.

"Takmičenje je specifično jer sistem eliminacije traje kratko i jednostavno nema mesta greškama. Moramo da uđemo maksimalno u svaku utakmicu i naravno da dođemo do samog kraja i naravno do trofeja", izjavio je Lazić.

Krilni centar Crvene zvezde Luka Mitrović konstatuje da njegov tim mora da ide korak po korak.

"FMP je u sredu prvi korak. Ne želimo nikakva iznenađenja. Motivisani smo i željno očekujemo borbu za taj trofej. Lepo je videti mlade igrače na treningu, donose neku novu energiju. Što se tiče ekipe FMP-a, moram da kažem da igraju znatno bolje od dolaska novog trenera, moramo da budemo oprezni i damo svoj maksimum", zaključio je Mitrović.

image