Sferopulos posle FMP-a: Pokazali smo karakter i ostali do kraja u igri

Crveno-beli će u polufinalu Kupa Radivoja Koraća igrati protiv ekipe Čačka 94

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos izjavio je nakon utakmice protiv FMP-a da je njegova ekipa pokazala karakter i da je ostala do kraja meča u igri.

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća, nakon što su pobedili ekipu FMP-a rezultatom 80:75 u meču četvrtfinala.

"Bilo nam je važno da ostanemo fokusirani na igru i plan utakmice. Bila je dobra utakmica, derbi, u poslednjoj četvrtini nam je bilo važno da povedemo, a da pre toga ne uđemo u paniku ako povedu. To su bila dva ključna trenutka meča. Pokazali smo karakter da ostanemo do kraja u igri", istakao je Sferopulos.

Grčki stručnjak kaže da je normalno da druge ekipe nekada iznenade favorite.

"Ovo je kup, normalne su ovakve stvari. Očekuje se od favorita da igra dobro, a onda dođe drugi tim koji nema pritisak i onda se dese ovakve stvari. Videli ste šta se desilo u prvom četvrtfinalu i ko je pobedio. Dalibor (Ilić) je bio jako važan za pobedu. Dao nam je rešenja sa klupe. Bio je jako koristan u oba smera, iako ga dugo nisam koristio."

Krilni igrač crveno-belih Dejan Davidovac izjavio je da je ekipa FMP-a igrala sjajno.

"Mi smo imali problema od samog početka sa ofanzivnim skokom, pa smo ušli u neizvesnu završnicu. Najvažnije je da smo pobedili. Dosta će nam značiti ovo. Generalno, na Kupu su uglavnom teške utakmice i dešavaju se iznenađenja. Mislim da će nam ovo pomoći", zaključio je Davidovac.