Peti dan Mundijala: Sav fokus na utakmici Brazil-Srbija

Petog dana igraju se po dve utakmice u grupama G i H. Prvi će na teren Švajcarska i Kamerun od 11.00, potom Urugvaj i Južna Koreja od 14.00, Portugalija i Gana od 17.00 i konačno od 20.00 Brazil i Srbija.

Švajcarska – Kamerun  (11.00)

U ovom duelu Švajcarci su izraziti favoriti. Kamerunci su u kvalifikacijama pokazali borbenost, izbacili Obalu Slonovače, ali čini se da je za njih uspeh i sam plasman na Mundijal. U grupi G u kojoj se još takmiče Brazil i Srbija, oni su najslabija reprezentacija.

 

Urugvaj – Južna Koreja (14.00)

Latinoamerička ekipa je favorit u odnosu na Južnu Koreju. Meč u kome se očekuje da će Koreanci pokušati da kvare lepu igru dominantnijeg protivnika.

Ali to ne bi smelo da omete Urugvajce.

 

Portugalija – Gana (17.00)

Predvođeni prvom zvezdom Kristijanom Ronaldom, Portugalci silno žele da startuju pobedom, a razloga za to je mnogo. Prvi je da doskorašnji fudbaler Mančester junajteda zna da su sve oči uprte u njega zbog nedavnih dešavanja i pokušaće da to iskoristi na najbolji mogući način i da zablista. Drugo, njegov najveći rival Leo Mesi je takmičenje počeo šokantnim porazom od Saudijske Arabije, što njemu može samo da bude dodatni motiv. Uz to Gana za razliku od nekih prethodnih godina nema baš tako jak nacionalni tim, što samo ide u prilog Portugalcima, koji imaju sjajne pojedince.

 

Brazil – Srbija (20.00)

Utakmica koja se najviše čeka danas ne samo u Srbiji nego inače. Brazilci su uz Argentince glavni favoriti na Mundijalu i sve oči sveta biće uprte u njih. S druge strane, naš fokus je na Piksijevim izabranicima. Među Srbima vlada velika euforija pred ovaj meč, iako su svi svesni da su Brazilci favoriti, niko ne misli na predaju. A i zašto bi, ako nas je ovo prvenstvo ičemu naučilo to je da su čuda moguća. Ako je Saudijska Arabija mogla da pobedi Argentinu, Japan Nemačku, zašto Srbija da ne veruje u (ne)moguće?

Tokove svih susreta pratite na našem portalu.