Sport

Zvezda sporo počela, pa pregazila Čačane za plasman u finale Kupa

Košarkaši Crvene zvezde u subotu će braniti trofej u Kupu Radivoja Koraća, pošto je ubedljivim trijumfom nad ekipom Čačka 94 ostvarila plasman u finale
Zvezda sporo počela, pa pregazila Čačane za plasman u finale Kupa© Tanjug/Dimitrije Nikolic

Izuzetno sporo Zvezda je ušla u meč sa autsajderom na Završnom turniru Kupa Koraća u Nišu, ali je od druge deonice pokazala ogromnu razliku u kvalitetu i na kraju došla do ubedljivog trijumfa - 87:52.

Čačani su dobro otvorili meč, naročito u odbrani, pa se prva deonica završila nerešenim rezultatom 15:15.

Već od starta drugog perioda, Zvezda je dodala gas i preko Luke Mitrovića došla do prednosti, koja je na poluvremenu već bila dvocifrena - 35:23.

U nastavku je na terenu "Čaira" igra samo jedan tim. Crveno-beli su lako nalazili put do koša protivnika, ali su igrali veoma angažovano u odbrani i ostvarili ubedljiv trijumf.

U poslednjoj deonici u listu strelaca upisao se i mladi Andrej Kostić, koji je tako upisao prve poene u seniorskoj konkurenciji.

Luka Mitrović bio je najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 15 poena, 13 je dodao Dalibor Ilić, Nemanja Nedović 11, a Dejan Davidovac 10 poena.

Zvezda će u subotu uveče braniti trofej osvojen prošle godine, a protivnik će joj biti pobednik iz duela između Partizana i Vojvodine, koji se igra od 21 sat.

image