Beloruskinja puca od samopouzdanja: Trebalo bi češće da razgovaram sa Novakom!

Devojka iz Minska je u Melburnu odbranila titulu osvojenu prošle sezone, a mnogo toga može da zahvali Novaku Đokoviću

Arina Sabalenka izjavila je pred početak turnira u Dubaiju da bi trebalo češće da se druži sa Đokovićem jer joj to donosi sreću na velikim takmičenjima.

Sabalenka je prošlog januara osvojila prvi grend slem trofej u karijeri, pošto je trijumfovala na Australijan openu, da bi 12 meseci kasnije odbranila tron.

Druga igračica na VTA rang-lista u sjajnim je odnosima sa Novakom, koji najbolje zna kako se pobeđuje na "Rod Lejver areni".

"Pretpostavljam da bi trebalo da pričam češće sa Novakom. Možda zbog toga pobeđujem!", istakla je Sabalenka.

"Moram definitivno da pričam o tome, mada se nismo šalili na tu temu."

Otkrila je i šta se promenilo tokom 2022. godine kada je, kako sama kaže, odlučila da želi da pobeđuje.

"Niko vas ne poznaje bolje od vas samih. To je bila najbolja odluka za početak. Teško je reći sada, jer je proces bio dug. Na kraju, ja sam ta koja pomaže sebi, prestala sam da očekujem od drugih da mi pomažu. Počela sam sama da rešavam svoje probleme. To mi je donelo više kontrole i samopouzdanja."

Ona će na startu takmičenja u Dubaiju igrati protiv Hrvatice Done Vekić.

"Moj stav je takav da želim da nastavim ovo da radim, da se borim... Da bih posle karijere mogla da kažem: 'Vidi, uspela si to da postigneš.' To je ludo. Nisam od onih koji će da osvoje nešto i da stanu. Zavisna sam od pobeda. To mi je u krvi, nastaviću da radim i nadam se da pobeđujem", zaključila je Arina.