Senzacija Ruskinje za veliko finale - Kalinskaja posle Koko Gof izbacila i najbolju na svetu!

Ruska teniserka Ana Kalinskaja glavna je zvezda VTA tura ove sedmice, pošto je nastavila da ređa velike pobede na turniru u Dubaiju

Ana Kalinskaja je u polufinalu eliminisala najbolju teniserku sveta Igu Švjontek sigurnim trijumfom 6:4, 6:4.

Da sve bude bolje, Kalinskaja je do glavnog žreba turnira u UAE stigla kroz kvalifikacije, da bi tamo uspela da savlada Jelenu Ostapenko, potom u četvrtfinalu i Amerikanku Koko Gof, aktuelnu šampionku Ju-Es opena.

Posle treće teniserke sveta, savladala je i najbolju, pošto Švjontekova nije imala rešnja za njenu sigurnu igru sa osnovne linije.

U prvom setu je uprkos zaostatku osvojila četiri gema u nizu i stigla do prednosti, da bi u odličnom ritmu nastavila i u drugom. Odmah je povela 2:0, kasnije i 5:2, pa je lako privela meč kraju.

Kalinskaja, 40. teniserka sveta, u finalu će igrati u subotu protiv Italijanke Jasmine Paolini. Kalinskaja ima 25 godina i do sada nije osvojila nijednu VTA titulu u karijeri.

Ruskinja je tako nastavila sa odličnim igrama u 2024. pošto je na Australijan openu stigla do četvrtfinala, a na tom putu je pobedila upravo narednu rivalku, Paolini.