Partizan u četvrtfinalu Igara budućnosti u Rusiji - crno-beli dominirali

Odličan rezultat za srpske predstavnike na prvom planetarnom takmičenju ovog tipa

Partizan esports plasirao se u četvrtfinale Igara budućnosti u Kazanju, pošto su u fidžital košarci uspeli da eliminišu ekipu Le Gepards ukupnim rezultatom 28:16.

Beogradski crno-beli nastavili su odlično da predstavljaju Srbiju na Igrama budućnosti, a ovoga puta su naročito blistali u video igrama.

U prvoj od dve igre koje čine fidžital košarku, video igri 2k24, Partizan je bio ubedljiv slavivši rezultatom 20:4. Usledilo je potom igranje basketa, a u toj fizičkoj igri crno-beli su mogli da spuste ritam.

Le Gepards su slavili 12:8, ali je to Partizanu bilo sasvim dovoljno za ubedljivih 12 poena razlike u ukupnom zbiru. Time je Partizan obezbedio plasman među osam najboljih, a svoj meč četvrtfinala igraće u utorak 27. februara.

Igre budućnosti, prvi veliki međunarodni turnir "fidžitalnih" sportova na svetu koji kombinuju fizička takmičenja u klasičnim sportovima i posebno priređenim digitalnim sportskim disciplinama za onlajn učesnike iz celog sveta, održavaju se u Kazanju od 21. februara do 3. marta.