Džaka: Srbija ima dobar tim, ali ako pobedimo Brazil - gotovo je

Kapiten reprezentacije Švajcarske Granit Džaka u razgovoru sa srpskim medijima sumirao je utiske nakon pobede njegovog tima protiv Kameruna

Fudbaleri Srbije u četvrtak (20.00) napokon počinju takmičenje na Svetskom prvenstvu protiv selekcije Brazila. Ovom utakmicom se zatvara prvo kolo grupne faze, a u grupi G je već odigran prvi meč.

Švajcarska je pobedila Kamerun 1:0 i naredni meč će igrati baš protiv Brazila, a kapiten Granit Džaka istakao je da njegova selekcija ide korak po korak na turniru u Kataru.

Džaka, poznat po provokativnom slavlju pogotka protiv Srbije na prošlom Svetskom prvenstvu, rekao je da njegov tim može da iznenadi čak i Brazil.

"Naravno, ako želite da osvojite turnir ili stignete daleko, morate da pobedite Brazil, Kamerun i Srbiju. Mislim da Brazil ima dovoljno igrača za tri tima. Veoma su talentovani i kvalitetni, za mene su favoriti da osvoje turnir. Ali znate, to je jedna utakmica. Moramo da budemo kompaktni i sa loptom i bez lopte, da ne budemo glupi i da izbegavamo greške. Ako budete grešili, platićete za to. Naš tim je bio mnogo iskusniji pre četiri godine, sada imamo mlade igrače koji nas guraju napred", počeo je Džaka nakon trijumfa Švajcarske u razgovoru sa srpskim medijima.

"Veoma važna pobeda, dobro je što smo počeli sa tri boda jer znamo da nas čekaju Brazil i Srbija. Brazil će biti veoma težak rival, ali od nas zavisi da li će meč protiv Srbije biti odlučujući za plasman u drugu fazu. Ako pobedimo Brazil - gotovo je. Sve je moguće, pa i da pobedimo Brazil. I Srbija je dobar tim, ima dobre fudbalere koji igraju dobro u svojim klubovima, te ekipe su veoma dobre. Sačekaćemo da vidimo šta će biti sa Brazilom, pa onda pričati o Srbiji", dodao je jedan od najiskusnijih u švajcarskoj selekciji.

Džaka je potom govorio i o selekciji Srbije.

"Srbija je drugačija nego 2018. godine, imaju mlađe i manje iskusne igrače po mom mišljenju, ali veliki kvalitet. Kada pogledate napadače i vezne fudbalere, svi imaju veliki kvalitet. I mi imamo kvalitet, da pobedimo Srbiju ili bilo koga drugog", zaključio je fudbaler rođen u Bazelu, koji preko svojih roditelja vuče korene iz Podujeva sa Kosova i Metohije.