Sport

Kraj za Partizan na Igrama budućnosti, Zvezda zabeležila i drugi poraz

U mešavini digitalnog i fizičkog sporta, srpske ekipe nisu uspele da stignu do same završnice takmičenja u Rusiji
Kraj za Partizan na Igrama budućnosti, Zvezda zabeležila i drugi poraz© RIA Novosti

Prve Igre budućnosti u Kazanju donele su nastupe Crvene zvezde i Partizana u fidžital fudbalu, odnosno fidžital košarci i za jedne je to takmičenje sada završeno, dok drugima preostaju šanse u poslednjem kolu.

U grupnoj fazi fudbalskog turnira, Crvena zvezda je izgubila i drugi meč u grupi, ovog puta od CHP Čilea ukupnim rezultatom 6:1.

U digitalnom delu igre, u kome video igra traje dva puta po tri minuta i igra se "dva na dva", Čile je slavio 3:0, da bi potom i u fizičkom delu igre bili bolji.

Na terenu je, u borbi "pet na pet", Zvezda ponovo zabeležila poraz, ovog puta 3:1, za ukupnih 6:1 u korist Čilea. Time su crveno-beli sada pred imperativom pobede u poslednjem kolu i mogli bi da zavise od drugih rezultata. Potrebno im je da završe na trećem mestu u grupi ne bi li nastavili takmičenje.

Do četvrtfinala je već stigao Partizanov esports tim u fidžital košarci, ali su tamo izgubili od Ural Basketa ukupnim rezultatom 36:31.

Prvo je u NBA2K igrici bilo 19:12 za Ural, da bi pobeda Partizana u pravom basketu od 19:17 bila nedovoljna za preokret. Time su i oni završili učešće na prvim Igrama budućnosti.

Igre budućnosti, prvi veliki međunarodni turnir "fidžitalnih" sportova na svetu koji kombinuju fizička takmičenja u klasičnim sportovima i posebno priređenim digitalnim sportskim disciplinama za onlajn učesnike iz celog sveta, održavaju se u Kazanju od 21. februara do 3. marta.

image