Spektakl na meču Portugalije i Gane, Ronaldov rekord, Bukarijeva imitacija i Leao i Feliks za pobedu

Fudbalska reprezentacija Portugalije startovala je učešće na Svetskom prvenstvu u Kataru pobedom nad selekcijom Gane od 3:2

Bitnu pobedu za mirniji start prvenstva i sticanje neophodnog samopouzdanja, upisala je reprezentacija Portugalije na startu Mundijala.

Evropska selekcija opravdala je ulogu favorita, te slavila golovima koji su postigli Kristijano Ronaldo, Žoao Feliks i Rafael Leao.

Strelci za Ganu bili su Džordan Aju i Osman Bukari, fudbaler Crvene zvede.

Sjajan meč odigrale su dve selekcije na stadionu "974" stadionu u Dohi.

Prštalo je od samog starta, ali prvo poluvreme, koje je završeno 0:0, nije moglo nagovestiti meč od pet pogodaka.

U 65. minutu, sve se "zakuvalo".

Ronaldo je pao nakon duela u protivničkom šesnaestercu, a sudija iz SAD pokazao je na belu tačku.

Kristijano je bio nemilosrdan sa penala, zatresao mrežu rivala i tako postigao gol na pet uzastopnih Mundijala, čime je postao prvi fudbaler u istoriji ovog sporta kojem je to pošlo za nogom.

Očekivalo se da će taj pogodak doneti favoritu mirniji nastavak i skinuti pritisak, ali se nešto pitala i Gana.

Igrao se 73. minut, kada je afrička nacija uhvatila rivala na spavanju, odigrala verovatno najbolji napad na meču i stigla do izjednačenja.

Kudus je probio po levoj strani i poslao oštru loptu u peterac Portugalije.

Tamo Danilo jako loše reaguje, lopta stiže do Ajua, koji se nalazi na pravom mestu i reaguje na pravi način, te donosi izjednačenje.

To je značilo da će se u preostalom vremenu gledati neizvesnija završnica na ovom susretu, koji je u finišu ispunio očekivanja.

Ipak, sa dva brza gola, Portugalija stiče ubedljivu prednost i rešava pitanje pobednika.  

Bruno je upisao dve asistencije, prvu u 78. minutu kada je uposlio Feliksa, koji rutinski šalje loptu iza leđa golmana Gane.

Samo dva minuta kasnije, Fernandeš u tranziciji dodaje do Leaa, a fudbaler Milana rutinskom završnicom donosi Portugaliji velikih 3:1.

Do kraja meča, Gana je uspela da učini završnicu izuzetno zanimljivom.

Fudbaler Crvene zvezde Osman Bukari je u 89. minutu postigao pogodak glavom za 3:2 i tako dao nadi svojoj reprezentaciji da dođe do boda.

Veliku priliku za izjednačenje i "eksploziju" oduševljenja svojih navijača, Gana je propustila u sedmom minutu nadoknade. 

Injaki Vilijams je oduzeo loptu protivničkom golmanu i imao prazan gol ispred sebe, ali se okliznuo i tako je propala ogromna šansa.

U drugom meču grupe H, Urugvaj i Južna Koreja odigrali su nerešeno bez postignutih golova.