Sport

Prvi čovek CSKA: Povratak u Evroligu je domen naučne fantastike

Predsednik košarkaškog kluba CSKA Andrej Vatutin, izjavio je da je učešće ruskih timova u Evroligi trenutno u domenu "naučne fantastike".
Prvi čovek CSKA: Povratak u Evroligu je domen naučne fantastikeGetty © NurPhoto

Klubovi iz Rusije, među kojima su CSKA, Zenit i Uniks, izbačeni su iz elitnog košarkaškog takmičenja tokom sezone 2021/2022,  zbog situacije u Ukrajini.

I dok su određeni evropski portali nagađali da bi se pomenuti klubovi mogli vratiti u Evroligi, prvi čovek CSKA izneo je drugačije informacije.

"U ovom trenutku, učešće ruskih timova u Evroligi je u domenu naučne fantastike. To je čista fantazija", rekao je Andrej Vatutin.

"Tek po završetku cele situacije, se mogu steći uslovi da se razgovara na tu temu. Sve moje kolege u Evroligi su tužne zbog toga što ruski klubovi ne igraju Evroligu", izneo je Vatutin.

Prvi čovek ruskog giganta, izjavio je da su ruski klubovi, u konstantnoj komunikaciji sa čelnicima Evrolige.

"Mi ćemo nastaviti da održavamo kontakt sa Evroligom kao deoničari te organizacije. U stalnoj smo komunikaciji, veoma nam je važno da se vratimo čim se za to seknu uslovi", istakao je Vatutin za "TV Meč".

CSKA je u petak poražen od ekipe Zenita u derbiju VTB lige sa 81:71.

Uprkos tome, "armejci" su zadržali prvo mesto, sa učinkom od 22 pobede i šest poraza, dok je Zenit na skoru 19-9, tek četvrti na tabeli.

image