Baždar i Natho "arhivirali" Železničar, Partizan spreman za derbi

Fudbaleri Partizana vratili su se na prvo mesto na tabeli Superlige, pošto su u meču 24. kola na svom terenu savladali Železničar iz Pančeva 3:1. Pred dobro ispunjenim tribinama stadiona u Humskoj, crno-beli pitanje pobednika rešili u prvom delu, golovima Baždara i Natha i napravili dobru uvertiru za "večiti" derbi koji nas očekuje sledeće subote

Partizan se nije previše namučio sa gostima iz Pančeva, iako je Železničar u prvom poluvremenu imao nekoliko prilika pred golom crno-belih, na kojem je stajao debitant Miloš Krunić.

Ksander Severina vratio se u Beograd i dobio minutažu u drugom poluvremenu, a od povrede se oporavio i Mateus Saldanja, koji je takođe priliku dobio sa klupe za rezerve.

Pitanje pobednika crno-beli su rešili u prvom poluvremenu, a za to su najzaslužniji Samed Baždar i Birbas Natho.

Mladi napadač Partizana ponovo je bio strelac, ovoga puta u 7. minutu utakmice, ali je Stefan Hajdin u 20. izjednačio rezultat.

Baždar je potom asistirao Nathu sa novo vođstvo crno-belih, a onda je mladi srpski reprezentativac oboren u kaznenom prostoru protivnika, a Natho postavio konačan rezultat utakmice.

U drugom poluvremenu Partizan je napadao, Železničar pretio iz kontri, ali nije bilo golova.

Treba istaći da su crno-beli imali veliku podršku sa tribina stadiona u Humskoj, a među navijačima su bili i košarkaši Partizana.

Crno-beli su se tako vratili na prvo mesto na tabeli Superlige, sa jednim bodom više od Crvene zvezde, a upravo će dva najveća srpska kluba odmeriti snage u narednom kolu, kada je na programu 172. "večiti" derbi.