Piksi: Pad u drugom poluvremenu me šokirao, nisam mogao da prepoznam ekipu

Dragan Stojković je izjavio da se Srbiji protiv Brazila desilo što nije doživeo za vreme mandata, da je ekipa potpuno fizički pala u drugom poluvremenu

"Orlovi" su poraženi od Brazila 2:0 na otvaranju Mundijala u Kataru u utakmici u kojoj nisu ličili na ekipu koja može da parira nekoj ozbiljnoj selekciji.

"Zaslužena pobeda Brazila u svakom slučaju. Posebno su u drugom poluvremenu dominirali", rekao je Stojković u izjavi za RTS.

"Razlog te dominacije je nešto što je za mene bilo potpuno iznenađujuće. Potpuno smo pali fizički, nisam mogao da prepoznam ekipu."

Postavlja se pitanje zašto je došlo do toga.

"Ne znam, možda umor od silnih utakmica, priprema. To je suviše veliki nagrada za ekipu Brazila, oni će doći da vas kazne."

Piksi je potom malo opširnije objasnio dešavanja na terenu stadiona "Lusail".

"Prvo poluvreme je bilo solidno sa naše strane jer smo pas igrom pokušavali da pariramo Brazilu. Mislio sam da će tako da bude i u drugom, nadao sam se i golu. Pad me je šokirao", dodao je Piksi.

Selektor je indirektno nagovestio da je stanje trojice povređenih igrača bilo upitno.

"Imamo problem sa Mitrovićem, Vlahovićem i Kostićem i to je isuviše problema za našu ekipu. Povrede su došle kad im nije vreme, nismo imali sreće sa tim stvarima. Učinićemo sve da se odmorimo pre svega."

"Ovaj poraz ne mora da znači ništa, ako je za utehu, izgubili smo od Brazila. Možemo da igramo sa njima, to smo pokazali prvih 45 minuta. Teško je napredovati sa ovakvim problemima. Opet, da nisam poveo ove povređene igrače, napravila bi se revolucija. Žao mi je što Srbija nije bila u punom sastavu i igrala kako zna."

Za kraj, Stojković je ohrabrio navijače i najavio bolju Srbiju u nastavku takmičenja.

"Imamo vremena da ispravimo stvari, da se igrači odmore. Nikakva panika, nikakav stres,još uvek je sve u našim rukama, pobedićemo i idemo dalje", zaključio je Stojković.