Sport

Liga Evrope: Liverpul razbio Spartu, Roma pokazala Brajtonu moć, a Leverkuzen u 92. izbegao poraz

Odigrana su tri prva meča u osmini finala Lige Evrope i četiri prva susreta u osmini finala Lige konferencije
Liga Evrope: Liverpul razbio Spartu, Roma pokazala Brajtonu moć, a Leverkuzen u 92. izbegao porazGetty © Anadolu / Contributor

Fudbaleri Liverpula i Rome ostvarili su ubedljive pobede u prvim mečevima osmine finala Lige Evrope, dok je Bajer Leverkuzen u dramatičnoj zavšrnici uspeo da izbegne prvi poraz u svojoj istorijskoj sezoni.

Liverpul je na gostovanju u Pragu savladao Spartu 5:1 i tako već jednom nogom zagazio u četvrtfinale.

Darvin Nunjez je predvodio tim Jirgena Klopa sa dva pogotka, a u strelce su se upisali i Aleksis Mekalister, Luis Dijaz i Dominik Soboslaji. Jedini gol Sparte bio je autogol Bredlija, a srpski internacionalac Veljko Birmančević odigrao je 74 minuta za poraženi tim.

Roma je za to vreme pobedila Brajton neočekivano ubedljivo 4:0, pošto je na "Olimpiku" kažnjavala greške tima Roberta de Zerbija. Strelci su bili Paulo Dibala, Romelu Lukaku, Đanluka Manćini i Brajan Kristante.

I na kraju, Bajer Leverkuzen je produžio svoj niz nepobedivosti na 35 mečeva ove sezone u svim takmičenjima, pošto su remizirali 2:2 protiv Karabaga na gostovanju u Azerbejdžanu.

Ekipa Ćabija Alonsa gubila je do 92. minuta meča, kada je Patrik Šik postigao spasonosni pogodak protiv tima za koji nastupaju bivši igrači Partizana i Crvene zvezde - Marko Janković, Patrik Andrade i Marko Vešović.

Za to vreme, u Ligi konferencije, u prvim mečevima osmine finala, zabeleženi su sledeći rezultati:

  • Ajaks - Aston Vila 0:0
  • Molde - Klub Briž 2:1
  • Olimpijakos - Makabi Tel Aviv 1:4
  • Šturm - Lil 0:3
image