Sport

Važna bitka za Partizan u Milanu - Olimpija mora da padne!

Košarkaši Partizana u Milanu igraju meč 28. kola Evrolige, a protivnik je ekipa Olimpije. Duel u "Mediolanum forumu" može biti presudan za sudbinu crno-belih u elitnom takmičenju ove sezone, pobeda približava ekipu Željka Obradovića plasmanu u plej-in. Utakmica se igra od 20.30, a kretanje rezultata možete pratiti na našem portalu
Važna bitka za Partizan u Milanu - Olimpija mora da padne!© Dusan Milenkovic/ATAImages

Pobedom nad Efesom prošle sedmice košarkaši Partizana prekinuli su crnu seriju u Evroligi, koja im je zakomplikovala plasman u doigravanje elitnog takmičenja.

Crno-beli sada igraju još jednu "presudnu" utakmicu, a protivnik je milanska Olimpija.

Biće to duel dva najtrofejnija evropska trenera - Željka Obradovića i Etorea Mesine, koji već tri decenije vode bitke na evropskom košarkaškom tlu.

Partizan je trenutno 11. na tabeli Evrolige sa skorom 13-14, dok Olimpija hvata poslednji voz za plej-in - trenutno je 14. na tabeli sa 11-16.

Ni na ovoj utakmici Obradović neće moći da računa na sve igrače, pošto zbog povreda sa ekipom nisu otputovali Ognjen Jaramaz, Tristan Vukčević i Džejms Naneli.

I domaćin ima kadrovskih problema, igraće bez Tonuta i Pojtresa, ali bi u ekipi trebalo da se nađu Šabaz Nejpir i Nikola Mirotić.

Španski reprezentativac crnogorskih korena propustio je meč u Beogradu, pa bi ovo mogla da bude utakmica koju će igrati protiv crno-belih otkako je prošlog leta dogovorio, pa odustao od dolaska u Partizan.

Crno-beli su u Beogradu, u prvom delu sezone, savladali Olimpiju posle neizvesne borbe, zahvaljujući maestralnoj odbrani u poslednjoj četvrtini.

Utakmica u "Mediolanum forumu" igra se od 20.30, a kretanje rezultata i tok meča možete pratiti na našem portalu.

image