Kad Bogdan namesti ruku – sedam trojki nedovoljno da se sruše "pelikani"

Srpski reprezentativac još jednom pokazao koliki kvalitet poseduje, ali ni to nije bilo dovoljno za pobedu franšize iz Džordžije

Košarkaši Atlante izgubili su od Nju Orleansa rezultatom 116:103 u utakmici odigranoj u noći između nedelje i ponedeljka, uz odličnu partiju Bogdana Bogdanovića.

Bogdanović je jedan od glavnih igrača "jastrebova" od povrede Treja Janga i ponovo je pokazao koliko kvalitetan šut sa distance poseduje.

Kapiten Srbije je na parketu proveo 36 minuta i za to vreme postigao 25 poena, uz jedan skok i sedam asistencije, te dve ukradene lopte.

Bio je najefikasniji u redovima svog tima, šutirao je 9/19 iz igre, a pogodio je čak sedam trojki iz 15 pokušaja.

Međutim, to nije bilo dovoljno da Hoksi stignu do prednosti i konstantno su, od kraja prve četvrtine, bili u rezultatskom zaostatku.

On je u jednom trenutku iznosio i 22 poena krajem treće deonice, pa je bilo jasno da će Pelikansi izaći kao pobednici.

Bogdana je najbolje pratio Dežonte Marej sa 23 poena, Klint Kapela je dodao 18, a Sadik Bej četiri manje.

U pobedničkom timu Nju Orleansa Trej Marfi je postigao 28, a Zajon Vilijamson poen manje.

Atlanta sada ima 29 pobeda i 35 poraza i nalazi se na desetoj poziciji na tabeli Istočne konferencije.

Nju Orleans pelikansi su peti tim Zapada sa skorom 39-25.

Nikola Jović je u porazu Majamija od Vašingtona (110:108) igrao nešto više od 22 minuta i zabeležio 10 poena, šest skokova, četiri asistencije i po jednu blokadu, ukradenu i izgubljenu loptu.

Pobede u NBA ligi su tokom noći ostvarili još Milvoki baksi, Indijana pejsersi, Hjuston roketsi, Bruklin netsi, Filadelfija seventisiksersi, Oklahoma Siti tander i Los Anđeles lejkersi.