Sport

Đoković nakon poraza: Iznenađen sam svojom igrom, ovo je bilo zaista loše

Najbolji teniser svih vremena sumirao je utiske nakon iznenađujućeg poraza u Indijan Velsu
Đoković nakon poraza: Iznenađen sam svojom igrom, ovo je bilo zaista lošeGetty © Clive Brunskill

Novak Đoković je eliminisan u trećem kolu Indijan Velsa, od Italijana Luke Nardija sa 2:1 (6:4, 3:6, 6:3).

"Čestitam Nardiju jer je igrao odlično, pogotovo u trećem setu. Nisam znao mnogo o njemu, ali gledao sam kako igra i znao sam da je odličan sa osnovne linije, pogotovo forhendom. Dobro se kreće, veoma je talentovan. Ušao je žreb kao 'srećni gubitnik' i nije imao šta da izgubi. Igrao je sjajno i zaslužio da pobedi", rekao je Novak.

Najbolji teniser sveta je bio veoma kritičan prema sebi, pošto mu se malo toga dopalo u igri.

"Više sam iznenađen nivoom svoje igre. Zaista, zaista loše... Te dve stvari su se poklopile i rezultat je ovakav. Znao sam da neće pasti ako ga ja ne nateram, a nisam to učinio. Pomogao sam mu da igra dobro, a sebi nisam pomogao uopšte. Pravio sam neke zaista užasne greške, igrao sam defanzivan tenis, bez mnogo snage na lopti u trećem setu. On je ušao u teren i koristio vreme koje je imao na raspolaganju, igrao je rasterećenije i agresivnije od mene. Bilo je pomalo i vetrovito, potpuno suprotno u odnosu na treninge i moj prvi meč, ali to nije izgovor. Trebalo je da odigram mnogo bolje."

Najbolji teniser sveta je rekao da će analizirati šta se dogodilo u Indijan Velsu, a osvrnuo se i na činjenicu da u 2024. godini još nema trofej.

"Nemam titulu ove godine i to je nešto na šta nisam navikao. Obično sam sezone u karijeri počinjao titulom na grend slemu ili Dubaiju ili nekom drugom turniru… Ali u redu, to je deo sporta. Nekad pobedite, nekad izgubite. Nadam se da ću još pobeđivati i da ću nastaviti dalje. Koji god trofej naredni da dođe, dobrodošao je - da razbijem negativni ciklus, pošto na poslednja tri-četiri turnira nisam ni blizu svog najboljeg tenisa", zaključio je Đoković.

image