Mladi Nardi posle istorijske pobede: Da mi je neko pričao, nazvao bih ga ludim!

Luka Nardi je bio pun utisaka nakon istorijske pobede nad Novakom Đokovićem

Nardi je, iako ima tek 20 godina, došao do pobede koja će mu obeležiti karijeru - savladao je najboljeg tenisera svih vremena.

Italijan je u glavni žreb Indijan Velsa došao kao "srećni gubitnik". U prvom kolu je bio slobodan, u drugom pobedio Džidžen Džanga, a sada Novaka Đokovića.

"Da mi je neko rekao da će se ovo dogoditi, rekao bih da je lud. Bio sam treći na listi za ulazak u žreb, pa mi je bilo iznenađenje da sam uopšte na turniru. Nikada nisam pobedio igrača iz Top 50. Sada sam pobedio Džanga, pa Đokovića. Bez teksta sam. Šta mogu da kažem... Još sinoć sam sanjao o ovome, a sada je stvarnost! Mislim da niko nije znao za mene do danas. Verujem da je ovo čudo - klinac od 20 godina, oko 100. mesta na ATP listi - pobeđujem Novaka. To je ludo".

Nardi je prvi teniser van Top 50 koji je pobedio Novaka Đokovića još od Taro Danijela i 2018. godine, a Italijan je najslabije rangirani teniser (123. mesto) koji je ikada pobedio srpskog tenisera na mastersu ili grend slem turniru.

"Nisam očekivao da ću pobediti. Pre meča sam pričao sa trenerom i rekao da samo ne želim da izgubim sa 6:1, 6:1. Posle uvodnih gemova sam shvatio da igram dobro, osećao sam se dobro u razmenama. Počeo sam polako da verujem u pobedu", rekao je Nardi, koji će u narednom kolu igrati protiv Amerikanca Tomija Pola.