Sport

Sferopulos traži podršku navijača: Svaka utakmica u Evroligi je važna

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos i košarkaš crveno-belih Adam Hanga pozvali su navijače da u velikom broju podrže klub u utakmici Evrolige protiv Makabija, koja je na programu u četvrtak
Sferopulos traži podršku navijača: Svaka utakmica u Evroligi je važna© Dusan Milenkovic/ATAImages

Košarkaši Crvene zvezde dočekaće u četvrtak u "Štark areni" od 19 sati ekipu Makabija u 29. kolu Evrolige.

"Znamo da nismo u dobroj poziciji na tabeli, ali svaka utakmica u Evroligi je važna. Želimo da nas navijači podrže za sledeći meč, izjavio je trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos.

Grčki trener kaže da je izuzetno važno da njegov tim bude pametan u napadu.

"Igramo protiv snažnog tima, koji može da igra u sjajnom ofanzivnom ritmu. Znamo da moramo da budemo dobri u defanzivi. Imaju dosta igrača koji mogu da nam naprave problem i zato moramo da budemo generalno dobri na svakoj poziciji, individualno i kao tim, da zaustavimo njihovu napadačku igru. Moramo da budemo pametni u napadu, da budemo spremni da uradimo šta treba u odbrani", rekao je Sferopulos na konferenciji za medije u Beogradu.

Košarkaši Crvene zvezde Trej Tompkins, Miloš Teodosić i Nikola Topić zbog povreda neće biti u timu za meč sa Makabijem.

"Još treniraju, neće igrati sutra. Ništa se nije promenilo od poslednje utakmice", naveo je Sferopulos.

Grk je pozvao navijače da podrže košarkaše Crvene zvezde.

"Moramo sve vreme da budemo koncentrisani, da čitamo njihovu igru i igramo na pravi način. Očekujem pomoć navijača. Znamo da nismo u dobroj poziciji na tabeli, ali svaka utakmica u Evroligi je važna. Želimo da nas navijači podrže za sledeći meč", istakao je trener Crvene zvezde.

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izjavio je da crveno-beli žele da se vrate na pobednički kolosek.

"Igramo protiv Makabija, tima koji smo pobedili u prvoj rundi. Znamo u kojoj smo situaciji. Imamo četiri poraza zaredom, želimo da se vratimo na pobednički kolosek. Naš fokus je na tome da se upoznajemo malo bolje, da unapredimo svoju igru u napadu. Kao što sam rekao, od samog početka sezone, utakmice su nam bitne, nevažno za to da li nam menja sezonu ili ne. Igraćemo pred našim navijačima i želimo ovu pobedu i da nastavimo da napredujemo", naveo je Hanga.

Mađar je dodao da očekuje veliku podršku navijača na meču sa Makabijem.

"Energija, uvek nam je potrebna. Cele sezone su nas podržali i nadamo se da će nas sutra podržati. I kao što sam rekao, nećemo odustati. Nemamo mnogo šansi u Evroligi, ostalo nam je još šest utakmica. I od svih tih šest utakmica, koje su nam ostale, četiri su kod kuće. I ne želimo da odustanemo. Ne zaslužujemo to, navijači ne zaslužuju to. Želimo da se borimo do kraja bez obzira da li postoje opcije ili ne da odemo u plej-of", zaključio je Hanga.

Makabi je na devetom mestu na tabeli Evrolige sa 15 pobeda i 13 poraza, dok je Crvena zvezda na 16. poziciji sa skorom 10/18.

image