Sport

Dupli program za srpsku košarku u Evroligi - Partizan u Barseloni, Zvezda protiv Makabija

Košarkaši Partizana igraju u Barseloni meč 29, kola Evrolige (20.30), dok će nešto ranije Crvena zvezda u "Štark areni" dočekati ekipu Makabija (19.00)
Dupli program za srpsku košarku u Evroligi - Partizan u Barseloni, Zvezda protiv Makabija© Dusan Milenkovic/ATAImages

Bliži se kraj ligaškog dela Evrolige, a Partizan i Crvena zvezda u četvrtak igraju svoje mečeve 29. kola.

Crno-beli nikako da uhvate ritam u elitnom takmičenju, ali i dalje su u konkurenciji za plasman na jedno od prvih deset mesta koje vode u doigravanje.

Ekipa Željka Obradovića u Barseloni će imati težak zadatak da dođe do trijumfa, pošto Katalonci igraju odlično ove sezone i trenutno su drugi na tabeli sa učinkom od 19 pobeda i 9 poraza.

Crno-beli trenutno dele deseto mesto sa Valensijom - obe ekipe imaju po 13 pobeda i 15 poraza.

"Nema razloga da se bavimo kalkulacijama. Treba da idemo iz utakmice u utakmicu. Imamo ovo gostovanje, a onda od pet poslednjih utakmica četiri igramo kod kuće. Treba ići iz utakmice u utakmicu, posle Barselone ide duplo kolo. Baviti se kalkulacijama nikada nije dobro. Imaćemo jasniju sliku situacije tamo pred kraj, ali potrebno je probati i boriti se ostati u igri do kraja za plej-in", rekao je trener Partizana pred duel u "Blaugrani".

Zvezda je praktično izgubila sve šanse da se plasira u doigravanje, ali trener Sferopulos i igrači neće "odraditi" završnicu sezone.

U goste crveno-belima dolazi Makabi, koji je dve pobede iznad Partizana, pa bi Zvezda eventualnim trijumfom u značajnoj meri pomogla "večitom" rivalu u borbi za plasman u plej-in.

"Znamo da nismo u dobroj poziciji na tabeli, ali svaka utakmica u Evroligi je važna. Želimo da nas navijači podrže za sledeći meč, izjavio je trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos.

Utakmica u Beogradu počinje u 19.00 časova, ona u Barseloni nešto kasnije (20.30), a kretanje rezultata sa oba meča možete pratiti na našem portalu.

image