Partizan nemoćan u Barseloni - Avramović i Ledej nisu mogli sami

Crno-beli su pružili jako dobru igru u prvom poluvremenu, držali su se koliko-toliko u prvih 30 minuta, ali su na kraju potpuno posustali i zabeležili 16. poraz u Evroligi ove sezone

Košarkaši Partizana poraženi s od Barselone rezultatom 94:76 u meču 29. kola Evrolige. 

Barselona sad ima skor 20-9, a Partizan 13-16.

Partizan je odlično otvorio meč i poveo 16:9, ali je Barselona prvu deonicu okončala vođstvom od pet poena razlike (29:24)

Na poluvremenu je bilo samo plus tri za Barselonu (51:48), ali je sredinom treće četvrtine domaćin imao ogromnih plus 15 (67:52). Usledila je serija Partizana 6:0 poenima Zeka Ledeja. U poslednjih 10 minuta ušlo se sa plus šest za Barselonu (74:68). Domaćin je prelomio meč kad je u 35. minutu poveo 84:70.

Nikolas Laprovitola je predvodio Barselonu sa 17 poena, 15 je dao Vili Ernangomez, Rokas Jokubaitis 13, Džabari Parker 12, a Nikola Kalinić devet (1/1 dvojke, 2/2 trojke, 1/2 bacanja). 

Aleksa Avramović je bio najefikasniji u Partizanu sa 27 poena, Zek Ledej je dao 16.

U narednom kolu, sledećeg utorka, Partizan dočekuje Baskoniju, koja je večeras kod kuće savladala Olimpiju rezultatom 88:73.

14. mar 2024 • 22:23

Kraj utakmice - pobeda Barselone 94:76!

Na kraju vrlo ubedljiva pobeda Barselone posle loše završnice Partizana. Crno-beli su ostali i bez snage i bez rešenja na ovom meču, a jedino su ih predvodili raspoloženi Aleksa Avramović sa 27 i Zek Ledej sa 16 poena.

Čak 20:7 je poslednja četvrtina pripala domaćem timu koji je stigao do 20. pobede u sezoni, dok je tim Željka Obradovića sada na skoru 13-16.

37' - Partizan se predao (72:88)

Samo četiri ubačena poena Partizana za sedam minuta igre, od toga samo dva iz igre i to u prvom napadu u četvrtini. Za to vreme, Barselona je uz pomoć Jokubaitisa stigla do 14 poena, pa je sada 16 poena razlike za Katalonce.

34' - Sve manje vremena za Partizan (70:81)

Barselona ima dvocifrenu prednost pošto su domaći opet bolje otvorili četvrtinu. Ernangomez brzo stiže do četiri poena, a Abrines pogađa trojku za 7:2 u prva četiri minuta poslednje deonice.

Kraj treće četvrtine - Barselona vodi 74:68

Nije uspeo Partizan da održi napadačku igru iz prvog poluvremena, a Barselona je sve kažnjavala. Ponovo trojka Laprovitole, uz trojke Parkera i Rubija i u jednom trenutku je bilo i 67:52 za domaće.

Uspeli su crno-beli koliko-toliko da uhvate priključak, ali će u poslednjih 10 minuta krenuti sa šest poena zaostatka.

24' - Serija Barselone 13:4 za "plus 12"

Otvara Barselona agresivnije ovu treću četvrtinu i to serijom koja uključuje čak tri trojke, od čega je dve pogodio Nikola Kalinić. Crno-beli su se upisali samo "dvojkama" Doužera i Smailagića, pa je zaostatak čak 12 poena.

Rezultat je 64:52.

Kraj druge četvrtine - 51:48 za Barselonu

I opet slabija završnica Partizana u kojoj je je Laprovitola pogodio dve trojke uz poene Parkera posle greške Pantera.

Ipak, Naneli je uspeo da pogodi trojku preko Parkera i to na 20 sekundi do kraja druge deonice. Smanjio je na 51:48 za Barselonu što je i rezultat kojim se otišlo na pauzu.

Aleksa Avramović je fenomenalan sa čak 19 poena, a Ledej i Naneli su ubacili osam, odnosno sedam. U timu Barselone najefikasniji su Laprovitola i Ernangomez sa po devet poena.

15' - Partizan se vratio sa "minus devet" na 37:34

Abrines je pogodio trojku za 37:28 i velikih "plus devet", ali odmah je u sledećem napadu Aleksa Avramović uzvratio istom merom, stigavši već sada do 14 poena na meču.

Usledila je potom i trojka Danila Anđušića da vrati crno-bele na tri poena zaostatka.

Kraj prve četvrtine - Barselona vodi 29:24

Probudila se Barselona u drugom delu ove četvrtine i počela u serijama da pogađa i da koristi greške i izgubljene lopte crno-belih.

Avramović je predvodio Partizan sa devet poena, ali su Ernangomez, Riki Rubio i Džabari Parker preuzeli kontrolu i doneli "blaugrani" prednost.

6' - Partizan vodi 16:9

Kaminski pogađa u reketu i to je njegov prvi koš iz igre. Pre toga je bila i važna trojka Avramovića, pa crno-beli imaju lepu prednost u ranoj fazi meča.

2' - Odličan početak Partizana

Crno-beli u prva dva minuta otvaraju meč serijom 6:0 preko Avramovića i Ledeja, a potom Parker to prekida za 6:2.

Počela je utakmica!

Prvi napad na meču imaće igrači Partizan.

Ovo su startne petorke

Partizan počinje meč u sastavu Ledej, Avramović, Panter, Ponitka i Kaminski.

Za Barselonu počinju Veseli, Kalinić, Satoranski, Laprovitola, Parker.