Stop rasizmu! - Real podneo tužbu zbog uvreda na račun Vinisijusa

Fudbalski klub Real podneo je tužbu Državnom tužilaštvu Španije zbog rasnih uvreda na račun Vinisijusa Žuniora u blizini Olimpijskog stadiona "Monžuik" u Barseloni i stadiona Atletiko Madrida pre utakmica Barselona - Napoli i Atletiko - Inter u Ligi šampiona

Real od Tužilaštva traži da od snaga bezbednosti zatraži postojeće snimke na obe lokacije kako bi se identifikovali autori navedenih uvreda.

"Real osuđuje ove nasilne napade rasizma, diskriminacije i mržnje koji su se, nažalost, više puta dešavali protiv našeg igrača Vinisijusa Žuniora. Naš klub će nastaviti da radi na odbrani vrednosti fudbala i sporta, i ostaće čvrst u borbi za nultu toleranciju pred ovakvim odvratnim epizodama kakve se dešavaju u poslednje vreme", navodi se u saopštenju "kraljevskog" kluba.

Mladi Brazilac je i prošle sezone bio na meti rasista u Španiji - jedan navijač Valensije dobio je i doživotnu zabranu dolaska na "Mestalju", a policija je jednom prilikom uhapsila četiri osobe koje je sumnjičila da su u januaru prošle godine na mostu u Madridu obesile lutku sa likom fudbalera Reala.

Vinisijus je izjavljivao da je rasizam uobičajena pojava u Španiji, što je potvtrdio i trener Reala Karlo Ančeloti.