Nejmar zbog povrede ne igra do kraja grupe; Neprijatelj mislio da me se otarasi

Brazilski fudbaler Nejmar, propustiće zbog povrede članka preostala dva meča "karioka" u grupnoj fazi na Svetskom prvenstvu u Kataru, potvrdio je pouzdani list Globo iz Brazila. Nejmar se oglasio na društvenim mrežama, rekavši da ga protivnici i neprijatelji neće tek tako udaljiti sa Mundijala, te da će se vratiti i pomoći svojim saigračima

Nejmar je u pobedi Brazila nad Srbijom od 2:0, zaradio povredu članka, zbog koje je morao da napusti teren u 79. minutu.

Nakon lekarskih pregleda, ustanovljena je povreda članka, koji mu je natečen i zbog kojeg je upitan njegov dalji nastup na Mundijalu.

Kako prenose brojni svetski mediji, koji su između ostalih razgovarali sa lekarima reprezentacije Brazila, Nejmar se neće naći u sastavu "karioka" u mečevima sa Švajcarskom i Kamerunom.

Fudbaler se oglasio na društvenim mrežama, rekavši da ga boli što je odsutan sa terena, ali da će se vratiti da pomogne saigračima.

"Ponos i ljubav koju osećam noseći ovaj dres ne može da se objasni. Da mi je Bog dao da biram gde ću se roditi, bio bi to Brazil. Ništa mi nije dato na tacni, uvek sam morao da jurim za svojim snovima i životnim ciljevima. Nikada nikome nisam želeo zlo, a pomagao sam onima kojima je to bilo potrebno. Danas je jedan od najtežih dana u mojoj karijeri i to ponovo na Svetskom prvenstvu", započinje Nejmar.

"Povređen sam. Boleće, ali sam siguran da ću dobiti šansu da se vratim i učiniću sve da pomognem svojoj zemlji, saigračima i samom sebi. Tako dugo čekanje da bi me neprijatelj olako udaljio? Nikada! Ja sam sin svemogućeg Boga i moja vera je beskonačna", zaključio je brazilski fudbaler.

Pored Nejmara, Brazil u navedenim utakmicama neće moći da računa ni na desnog beka Danila.