Sport

Ko danas igra na Mundijalu: Argentina "vadi fleke", Francuze čeka evropski derbi

Još četiri utakmice su na programu na Svetskom prvenstvu u Kataru, a evo koji su to mečevi koje ćemo pomno pratiti ove subote
Ko danas igra na Mundijalu: Argentina "vadi fleke", Francuze čeka evropski derbiGetty © Matthias Hangst

Novi dan na Svetskom prvenstvu, nova serija utakmica u kojima ćemo moći da uživamo. Iako fudbal na Mundijalu u Kataru tokom prvih šest dana nije bio očaravajući, subota donosi novu priliku za promenu.

Na redu su utakmice drugog kola u grupama C i D, a to bi moglo dadonese dosta uzbuđenja, naročito u utakmicama koje igraju Argentina i Francuska.

Tunis - Australija, 11.00

Prvi meč dana otvaraju timovi iz grupe D. Tunis nakon remija 0:0 protiv Danske ima dobru situaciju. Igraju protiv poražene Australije (izgubili od Francuske 1:4) i eventualni trijumf bi ih stavio u odličnu poziciju u borbi za osminu finala.

Ipak, pitaće se nešto i "kenguri". Videćemo da li će Miloš Degenek, bivši defanzivac Crvene zvezde, dobiti šansu, a videli smo da je Australija makar na startu uspela da ugrozi Francuze. Protiv Tunisa će i oni vrebati svoje šanse.

Poljska - Saudijska Arabija, 14.00

Najveća senzacija dosadašnjeg turnira ima novu priliku da iznenadi. Nakon što je Saudijska Arabija savladala Argentinu, apetiti u timu Ervea Renara su sigurno porasli. Čak i bod protiv Poljske bio bi im velika stvar u borbi za osminu finala.

Poljaci su odigrali 0:0 protiv Meksika u meču u kom je Robert Levandovski protraćio jedanaesterac, pa će sada evropski predstavnik biti pod pritiskom pobede, posebno kada znaju da ih u poslednjem kolu čeka ranjena Argentina.

Francuska - Danska, 17.00

Na prošlom Mundijalu u Rusiji kada su se sastala ova dva tima, odigrali su jedini meč na turniru bez golova. Ali tada je to bio odličan rezultat za oba tima. Sada su Danci u nezgodnoj poziciji nakon remija s Tunisom.

Ako izgube od prvaka sveta, imaće samo jedan bod pred meč s Australijom i neće baš sve zavisiti od njih. Francuzi su odlično započeli turnir i dobra partija protiv jake evropske selekcije bi mogla da im dodatno ulije samopouzdanje pred glavne borbe za odbranu svetskog trona.

Argentina - Meksiko, 20.00

I za kraj, latinoamerički derbi! Argentina mora da pobedi - posle poraza od naizgled najslabijeg tima u grupi, sada sledi njihovo "vađenje" protiv Meksikanaca, a onda i Poljaka.

Lionel Mesi i Anhel di Marija su razočarali u prvom meču, a Meksikanci će pokušati da iskoriste ranjivost prvaka Južne Amerike i približe se još jednom plasmanu u osminu finala. Podsetimo, Meksiko je stizao do osmine finala na svakom Mundijalu od 1994, a poslednji put su u grupnoj fazi eliminisani još davne 1978. godine.

image