Sport

Zvezda pomerila meč u Evroligi - za sve je "kriva" Piksijeva Srbija

Crveno-beli će u ranijem terminu dočekati Virtus iz Bolonje, a sve zbog utakmice fudbalera na Svetskom prvenstvu
Zvezda pomerila meč u Evroligi - za sve je "kriva" Piksijeva Srbija© Tanjug/Strahinja Aćimović

Košarkaši Crvene zvezde će Virtus iz Bolonje u narednom kolu Evrolige dočekati ranije nego što je bilo prvobitno planirano.

Utakmica 11. kola najjačeg košarkaškog takmičenja u Evropi umesto u 19.00 časova počeće 60 minuta ranije, a sve zbog Svetskog prvenstva u fudbalu.

Zvezda je zatražila od Evrolige da meč protiv italijanskog tima počne u 18.00 časova, pošto se iste večeri (2. decembra) igra meč Svetskog prvenstva između Srbije i Švajcarske, a koji je zakazan za 20.00 časova po srednjeevropskom vremenu.

Nešto slično su crveno-beli već uradili, kada su Makabi iz Tel Aviva u četvrtak dočekali od 17.30. Nakon pobede protiv izraelskog tima, u dvoarni "Aleksandar Nikolić" bio je postavljen i video bim, preko kog su navijači mogli da prate meč Srbije protiv Brazila.

Zvezda je u seriji od tri pobede u Evroligi i to će protiv Virtusa pokušati da nastave. Pre toga, međutim, očekuje ih prvi "večiti" derbi u sezoni, pošto će u ponedeljak od 20.00 dočekati Partizan u utakmici ABA lige.

I fudbalska reprezentacija Srbije će tog dana imati obaveza, pošto će u ponedeljak već od 11.00 časova početi njihov možda i presudni meč protiv Kameruna.

image