Sport

Novi haos u Turskoj - navijač nožem krenuo na Tadićev tim, igrači napadnuti na terenu

Pravi fudbalski rat odvijao se u toku derbi susret turske Superlige, a na svu sreću nije došlo do strašnijih ishoda
Novi haos u Turskoj - navijač nožem krenuo na Tadićev tim, igrači napadnuti na terenuGetty © Anadolu / Contributor

Turski fudbal dobio je novi skandal. Nakon što je krajem prošle godine tamošnje prvenstvo bilo prekinuto zbog napada klupskog funkcionera na sudiju, sada su nove šokantne scene stigle iz te zemlje.

U finišu meča Trabzona i Fenerbahčea, u kom su gosti slavili 3:2, izbio je potpuni haos jer je u nadoknadi vremena neko sa tribina pogodio golmana gostiju, Hrvata Dominika Livakovića.

Nakon toga je nastao sukob fudbalera oba tima, a nakon meča su isplivali detalji i o napadu jednog navijača Trabzona sa hladnim oružjem u ruci za koje se čini da se radilo o nožu.

On je sa njim u ruci trčao ka fudbalerima Fenerbahčea koji su se branili. U čitavom haosu se pojavio i snimak iz lože stadiona na kojem se vidi da su predstavnici Fenerbahčea gađali domaće navijače čašama i tanjirima.

Među igračima Fenerbahčea bili su kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić, kapiten Bosne i Hercegovine Edin Džeko, kao i bivši igrač Mančester junajteda Fred, koji je postigao dva gola u pobedi svog tima.

Inače, i Nigerijac iz redova Fenera, Brajt Osaji Samjuel, udario je jednog napadača u čitavom haosu, što se i jasno vidi na snimku.

image