Sport

Počelo odbrojavanje za plej-in Evrolige - Partizan protiv Baskonije juri važnu pobedu

Košarkaši Partizana igraju od 20.30 časova u beogradskoj "Štark areni" sa ekipom Baskonije u 30. kolu Evrolige. Tok meča i kretanje rezultata pratite na našem portalu
Počelo odbrojavanje za plej-in Evrolige - Partizan protiv Baskonije juri važnu pobeduGetty © David Damnjanovic/DeFodi Images

Košarkaši Partizana se bore za plasman u plej-in Evrolige, a da bi ostvarili taj cilj svaka pobeda u poslednjih pet kola velika je kao kuća.

Crno-beli trenutno drže deseto mesto na tabeli najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja sa 13 pobeda i 16 poraza, dok je večerašnji rival na osmoj poziciji sa skorom 16-13.

Partizan u poslednjih pet kola igra četiri utakmice kao domaćin, ali nekoliko ekipa se bori za deseto mesto - Valensija i Bajern imaju isti skor kao crno-beli, dok Olimpija i Efes dišu za vrat sa pobedom manje.

Baskonija je u prvom delu sezone u novembru prošle godine na svom terenu posle dramatične završnice pobedila Partizan rezultatom 84:83.

"Znamo da je to tim koji šutira izvanredno za tri poena. Sem jednog igrača na poziciji pet, svi ostali su sposobni da šutiraju za tri. Da ne pričamo o Markusu Hauardu koji je na jednoj utakmici protiv Barselone šutirao 22 puta za tri poena", rekao je trener Partizana Željko Obradović uoči meča sa Baskonijom.

Za ekipu Partizana na večerašnjem meču neće igrati Zek Ledej, a trofejni trener zna šta je potrebno da urade njegovi momci kako bi pobedili meč.

"Ključ utakmice je da ne ubacuju u velikim procentima šuteve za tri poena i da sprečimo ofanzivni skok njihovih visokih igrača, koji su izuzetno agresivni", dodao je trener Partizana.

Baskonija igra fantastično otkako je ekipu preuzeo Duško Ivanović, a iskusni trener upozorio je na "paklenu" atmosferu u "Areni".

"Partizan ima dvoranu u kojoj navijači čine nešto posebno. Tamo je veoma teško igrati, ali i vrlo lepo. Moji igrači moraju da znaju da su ta publika i atmosfera nešto što može i nama da da snagu, da nam bude inspiracija. Ne možemo da igramo ako smo impresionirani ili uplašeni. To je ključ ove utakmice. Partizan na domaćem terenu uvek kreće veoma agresivno, sa euforijom, krađom lopti. Navijači su ti koji ih guraju i daju im snagu da igraju bolje", rekao je Ivanović.

Utakmica između Partizana u Baskonije igra se od 20.30 u beogradskoj "Areni", a kretanje rezultata možete pratiti na našem portalu.

image