Sport

Sabalenka donela neočekivanu odluku posle smrti dečka – navijači je osuđuju, a koleginice brane

Jedna od najboljih teniserki današnjice donela neočekivanu odluku posle velike tragedija koja je zadesila u Majamiju
Sabalenka donela neočekivanu odluku posle smrti dečka – navijači je osuđuju, a koleginice braneGetty © Graham Denholm / Stringer

Arina Sabalenka odlučila je da nastupi na turniru u Majamiju uprkos tragediji koja joj se dogodila.

Konstantin Kolcov, nekadašnji beloruski hokejaš i Sabalenkin dečko, izvršio je samoubistvo u ponedeljak.

To je druga tragedija koju je Arina doživela u svega pet godina, nakon smrti oca.

Iako se očekivalo da će odustati zbog tragičnog događaja, dvostruka grend slem šampionka je odlučila da nastupi na takmičenju, ali se neće pojavljivati pred novinarima.

Ona je u utorak odradila prvi trening nakon smrti partnera na kojem se pojavila u potpuno crnoj opremi.

Zbog ovakvog poteza navijači su je kritikovali na društvenim mrežama, iako je jasno da se svako sa tugom nosi drugačije.

Sabalenka će u Majamiju nastupiti u četvrtak, a rivalka će joj biti Španjolka Paola Badosa, inače njena velika prijateljica.

Dve teniserke se druže van terena, igrale su i u dublu zajedno i biće zanimljivo videti kakav će biti tok meča samo 72 sata nakon što je Sabalenkin dečko počinio samoubistvo.

Novinari su Badosu odmah nakon duela protiv Simone Halep pitali o situaciji sa Sabalenkom.

"Mislim, ne želim da pričam o tome, ali naravno da mi je to velika prijateljica. Mnogo smo pričale juče, a ista stvar je i jutros. Znam dobro kroz šta prolazi, znam celu situaciju i znam šta se dešava", poručila je Badosa na konferenciji za medije.

Ona je istakla da ne želi mnogo da otkriva zbog obećanja Beloruskinji.

"Ovo je i za mene šokantno kroz šta prolazim jer je ona moja najbolja prijateljica. Ne želim da pati, a ovo je veoma teška situacija", priznala je 26-godišnja Špankinja te dodala da joj je neprijatno igrati protiv svoje najbolje prijateljice, posebno u ovakvom trenutku.

Istovremeno, teniski svet se ujedinio i pružio podršku Sabalenki, a u tome je prednjačila proslavljena Dankinja Karolina Voznjacki koja je ponudila svoju pomoć.

Duel drugog kola turnira u Majamiju između Sabalenke i Badose na programu je u četvrtak od 16 sati po srednjoevropskom vremenu, kao prvi na Centralnom terenu.

image