Australija srušila snove Tunisu i izazvala Dansku - "kenguri" slave Djukovo čelo

Izuzetno bitan trijumf za selekciju Grejema Arnolda

Fudbaleri Australije upisali su izuzetno važnu pobedu u drugom kolu grupe D na Svetskom prvenstvu u Kataru, pošto su u subotu savladali Tunis 1:0.

Ovo je njihov prvi trijumf na turniru, nakon pređašnjeg poraza od Francuske, pa sada imaju situaciju u svojim rukama pred završnu borbu za plasman u osminu finala.

Na meču koji nije obilovao lepršavim fudbalom, Australijanci su uradili taman toliko koliko im je bilo dovoljno da stignu do tri boda. Strelac pobedonosnog pogotka bio je Mičel Djuk u 23. minutu, kada je na centaršut sa leve strane sjajno reagovao i glavom uspeo da prebaci čuvara mreža Tunisa.

Ispostavilo se da je to bilo dovoljno "kengurima". Tunis je očajnički pokušavao da stigne makar prvo do izjednačenja, ali im ništa nije uspevalo. Odbrana Australije bila je žilava i disciplinovana, a veliku ulogu u tome imao je kapiten i defanzivni vezista, Eron Muj.

Sada Australija ima tri boda i kako stvari stoje, u poslednjem kolu protiv Danske će se boriti za plasman u osminu finala. To bi bilo veliko iznenađenje, imajući u vidu da su polufinalisti prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva, uz Francusku, glavni favoriti u grupi D za prolaz u narednu fazu.