Sport

Osmi dan Mundijala: Hrvati moraju da pobede, "dan D" za Nemačku protiv Španije

Rasplet u drugoj fazi Svetskog prvenstva uveliko traje, iako je tek drugo kolo, a u nedelju se igraju utakmice u grupama E i F
Osmi dan Mundijala: Hrvati moraju da pobede, "dan D" za Nemačku protiv ŠpanijeGetty © Christopher Pike / Stringer

U 11 časova program otvaraju Japan i Kostarika, tri sata kasnije sastaju se Belgija i Maroko, dok od 17.00 igraju Hrvatska i Kanada.

Dan će zatvoriti Španija i Nemačka velikim derbijem od 20 sati, koji bi mogao da bude odlučujući u toj grupi.

Grupa E

Oči fudbalskog sveta biće uprte u stadion "El Bajt" od 20.00 po srednjoevropskom vremenu kada će se sastati "crvena furija" i "manšaft" jer, u slučaju pobede Španije, Nemačka može da pakuje kofere već posle dve utakmice.

Nemci su poraženi od Japana u uvodnom kolu i to posle preokreta (2:1), dok su Španci u skladu sa nadimkom pregazili Kostariku – 7:0.

Ekipa Luisa Enrikea trijumfom bi mogla da se pridruži Francuskoj, koja je već obezbedila osminu finala.

To bi isto mogao da uradi i Japan, koji prvi igra sa Kostarikom i nova tri boda bi značila da ćemo "samuraje" gledati u nokaut fazi.

Standings provided by Sofascore

Grupa F

Tri sata posle Japanaca na teren će izaći jedna od najboljih ekipa na svetu – Belgija se sastaje sa Marokom. Belgijanci su pobedili Kanadu na premijeri, iako nisu zaslužili, pa su napravili dobar korak ka plasmanu dalje.

Maroko ima jedan bod iz prvog kola, kada je odoleo Hrvatskoj i sačuvao šanse da se bori za jedno od prva dva mesta.

Hrvati, aktuelni svetski vicešampioni, nisu blistali protiv Marokanaca i sada će morati da budu na nivou ukoliko žele pobedu. Protivnik je Kanada, koja je oduševila brzinom i borbenošću.

Ekipa Zlatka Dalića ima imperativ pobede i ako se to ne desi, pitanje je da li ćemo "vatrene" gledati u nastavku šampionata.

Standings provided by Sofascore
image