Sport

Egzum trojkom uz "sirenu" junak Dalasa, pa poručio: Ljudi, Srbija je druga zver

Bivši košarkaš Partizana još jednom je ove sezone bio ključan u trijumfu Maveriksa
Egzum trojkom uz "sirenu" junak Dalasa, pa poručio: Ljudi, Srbija je druga zverGetty © Sam Hodde / Stringer

Košarkaši Dalasa savladali su Hjuston 147:136 u noći između nedelje i ponedeljka i to nakon produžetka, a jedan od junaka tog susreta bio je nekadašnji igrač Partizana Dante Egzum.

Australijanac je u poslednjim sekundama regularnog dela susreta na asistenciju Luke Dončića uspeo da pogodi trojku za 129:129 i pošalje meč u produžetak.

Nakon meča, Egzum je prvo govorio o podršci koju dobija upravo od Dončića, ali i Kajrija Irvinga.

"To je nešto veliko. Ukoliko promašim jedan šut, oni mi kažu da šutiram sledeći. Momenti kad ubaciš bitan šut te podsete na situacije gde su ti 'čuvali leđa'", rekao je Egzum.

Egzum je još jednom govorio o svom iskustvu u Partizanu, koje ga je spremilo za ovakve trenutke.

"Srbija je potpuno druga 'zver'. Bez kritika na račun Dalasa, i oni su super, ali u Srbiji je drugačije. Pevanje i slavlje. Ljudi koji vode navijanje i ne gledaju utakmicu, jer se staraju da svi navijaju. Danas je bilo glasno, ali je Srbija potpuno nešto drugo", rekao je Egzum, kojeg uvek inspirišu pitanja o vremenu provedenom u Srbiji:

"Kad igrate za Partizan i uđete u Zvezdinu halu 'Pionir', to je mnogo teško. Igrali smo seriju od pet utakmica, dve kod njih, zaista je teška atmosfera. Kao da su i navijači bili na terenu sa njima. Mislim da atmosfera u plej-ofu ne može tome da se približi, ali to u Srbiji me je definitivno dobro spremilo", poručio je Egzum.

image