Sport

Vukčević o periodu u Partizanu: Proveo sam dve veoma loše godine, nisam se osećao prijatno

Srpski košarkaš iz redova Vašingtona Tristan Vukčević, izjavio je da su dve godine provedene u Partizanu bile veoma loše i po njega neprijatne
Vukčević o periodu u Partizanu: Proveo sam dve veoma loše godine, nisam se osećao prijatno© ABA liga

Vukčević je u finišu sezone iz redova crno-belih, prešao u Vašington vizardse, iskoristivši klauzulu u ugovoru.

Odmah po dolasku u tim iz prestonice SAD, Vukčević je iskoristio odlično svaki minut i šansu i jedan je od boljih igrača Vašingtona.

U intervjuu za "Mundo Deportivo", srpski košarkaš je pričao o periodu u Partizanu.

"Dogodilo se mnogo stvari, ne želim da ulazim previše u detalje. Ali nisam mnogo igrao i zbog toga se nisam osećao prijatno", rekao je mladi košarkaš.

Dodao je da mu se dosta toga nije sviđalo u srpskom klubu, u kojem je, kako kaže, proveo dve veoma loše godine.

"Bila je to moja odluka, nije mi se sviđalo u Partizanu. Proveo sam tamo dve veoma loše godine. Kada se ukazala prilika, rekao sam: Baš me briga, platiću i to je to. Dogodilo se mnogo stvari, ne želim da ulazim previše u detalje. Ali, nisam mnogo igrao i zbog toga se nisam osećao prijatno", rekao je Vukčević.

Tristan je pričao i o saradnji sa Željkom Obradovićem.

"Mnogo mi je pomogao i uvek govorim lepo o njemu. Imao sam 18 godina kada sam došao i to što sam imao priliku da vidim košarku negde drugde mi je zaista pomoglo, mogu tako da kažem."

Naveo je da je zadovoljan tretmanom u Vašingtonu.

"Tim, trener i ljudi iz Vašingtona mi mnogo pomažu. Dočekali su me raširenih ruku. Osećam se veoma dobro, imam slobodu da igram svoju igru i pokažem šta mogu".

Pre Partizana, igrao je za Real Madrid, gde nije uspevao da se izbori za minutažu.

"Bilo je mnogo igrača na mojoj poziciji, Tompkins, Jabusele, Dek... Niuje bilo mesta i razumeo sam. Dogovorili smo se da odem u Partizan, što nije bilo loše. To je nešto što sam razumeo, nadam se da ću jednog dana ponovo igrati u Real Madridu. To je najbolji klub na svetu, svako mora da ima to iskustvo, to je nešto što nigde ne postoji. Biti tako mlad tamo je neverovatna stvar. Morate dosta da čekate na šansu, ali ako je dobijete i igrate dobro, sve postaje nevažno", dodao je Vukčević.

image