Sport

Zvezda protiv Efesa u Istanbulu igra za prestiž i za Partizan

Košarkaši Crvene zvezde od 19.30 časova igraju u Istanbulu protiv Efesa, meč 34. kola Evrolige. Iako utakmica nema rezultatski značaj za crveno-bele, i te kako ima za Partizan, koji u plej-in fazu može samo ukoliko Zvezda savlada turski tim

Vreme je za potpuni rasplet regularnog dela sezone Evrolige.

Istambul će ovoga puta pisati i košarkašku istoriju, a o tome koliko je situacija napeta, govori i činjenica da od utakmice Crvene zvezde, zavisi sudbina Partizana.

Zvezda zauzima 16. poziciju sa skorom 11-22, dok je Efes 10. sa učinkom 16-17.

Turski tim pokušaće da pobedom osigura mesto u plej-in fazi takmičenja.

Na drugu stranu, ukoliko Zvezda slavi, priliku da prođe u plej-in imaće Partizan, pod uslovom da u petak savlada Valensiju.

"Za mene smo mi sami sebi najbitniji. Igraćemo za nas, nećemo za druge, mada ih respektujemo, rekao je trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos.

Grčki stručnjak istakao je da je meč u Istanbulu važan pre svega Zvezdi.

"Za nas je ovaj meč važan, nevezano za druge, poslednji meč ove sezone, drugačiji od prvog koji smo dobili jer sada imaju pun roster, dodao je trener Zvezde.

"Moramo da se borimo svim snagama, da budemo pametni i pratimo plan. Imaju mnogo kvalitetnih i dobrih igrača, znamo da su u dobrom momentumu, ali ćemo dati sve od sebe", poručio je Sferopulos.

image